İstanbul'da metrobüs duraklarındaki yoğunluk insan seline neden oldu!

İstanbul'da iş yerlerine giden vatandaşlar en çok toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Haliyle toplu taşıma araçlarında sabah saatlerinde ve akşam mesai bitiminde fazlasıyla yoğunluk oluşuyor. Metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun ve kalabalık kuyruklar oluşurken, ortaya çıkan manzara ise adeta insan selini andırıyor.

YAŞAM 04.10.2023, 10:45
İstanbul'da metrobüs duraklarındaki yoğunluk insan seline neden oldu!

Kadıköy'den Beylikdüzü'ne kadar giden metrobüs hattını iş yerlerine ve okullarına ulaşmak için kullanan vatandaşlar, sabah saatlerinde durakların bazılarında karşılaştıkları aşırı yoğunluk karşısında şaşırıp kaldı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk dolayısıyla duraklara ulaşmakta sıkıntı çeken yolcular, metrobüse binmekte zorlandı.

Tek sıra halinde metroya ulaştılar!

Üsküdar'daki Ünalan metro hattından aktarma gerçekleştirilen Uzunçayır Metrobüs Durağı'nda da yolcu yoğunluğu yaşandı. Gidecekleri adreslere metrobüsle ulaşmak isteyen vatandaşlar, turnike bölgesindeki yoğunluk sebebiyle ilerlemekte güçlük çekti.

Metrobüsten inen ve turnike bölgesinden otobüs ya da metroya ulaşmaya çalışan vatandaşlar ise kalabalıktan tek sıra halinde ilerledi.

Uzun kuyruklar oluştu

Küçükçekmece Beşyol Metrobüs Durağı'ndaki üst geçitte yapılan yenileme çalışmaları dolayısıyla burada da vatandaşlar metrobüse ulaşmakta oldukça zorluk çekti. Çalışmalardan kaynaklı üst geçide iki yönden çıkan merdivenlerden birinin kaldırılması nedeni ile metrobüse ulaşmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Mecidiyeköy Metrobüs Durağı'ndaki insan seli nedeniyle vatandaşlar ilerlemekte zorluk çekerken, bazı vatandaşlar yaşanan duruma tepkisiz kalamadı. Metrobüse binmekte zorluk çeken vatandaşlardan bazıları, araçların çok seyrek geldiğini, bu nedenden dolayı da kalabalık oluştuğunu söyledi.

Özlem Akgün ise Beşyol'daki üst geçitte asansör bulunmadığını bu yüzden de belediyenin burada engellilerin kullanımı için çalışma yaptığını anlattı. Çalışmalardan dolayı üst geçidin üniversitenin bulunduğu tarafa giden bir merdiveninin kaldırıldığını aktaran Akgün, yoğunluğun bu nedenle yaşandığını söyledi.

Yorumlar (0)