İstanbul'da evde doğurduğu bebeğini pencereden atarak öldürmüştü: Karar açıklandı

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde evinde doğurmuş olduğu bebeğini pencereden atarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmış olan kadın, "kasten öldürme" suçuyla müebbet hapis cezası aldı.

YAŞAM 27.12.2022, 15:00
İstanbul'da evde doğurduğu bebeğini pencereden atarak öldürmüştü: Karar açıklandı

Dava Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya hakkında "ev hapsi" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanan sanık Ece Ç. katılmadı. Sanığın babası ve avukatı ise davada hazır bulundu.

Mahkeme heyetince oy çokluğuyla sanık Ece Ç.'ye ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak bir durumda olan çocuğuna karşı "kasten öldürme" suçu işleyen kadına ağırlaştırılmış mübebbet hapis verildi.

İyi halinde ötürü ceza müebbet hapse indirildi

Heyet tarafından sanığın duruşmadaki iyi halinden ötürü cezası müebbet hapis cezasına indirildi.

Mahkeme başkanı oy çokluğu ile alınmış olan karara muhalefet şerhi koydu ve sanık kadının beklenmeyen gebelik yaşadığından doğum sırasında iradesinin kırıldığını kaydetti.

Mahkeme başkanı sanığın gizli gebelik yaşadığını, ani ve beklenmedik olarak başlayan doğumu öncesinde öngöremediğini ve doğum anında yaşadığı psikolojik panikle beraber bir çözünme yaşadığını söyledi.

Gebelik inkarı...

Başkan bu durumda sanığın tıp literatüründe bulunan "gebelik inkarı" olarak tarif edilen geçici ve akut bir mental çözülme durumunda olduğunu ve istemsizce bebeğin ölümüne sebebiyet verdiğini ifade etti.

Başkan muhalefet şerhinde sanığın gebelik durumunu görmesi durumunda gebeliği sonlandırma olanağının da olduğunu kaydederek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına dair görüşünü kaydetti.

Yorumlar (0)