İstanbul'da dehşet: Bekçinin kafasına silah dayadı

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bir saldırgan, silahlı kavgaya müdahale etmek isteyen “Gece Kartalları” olarak tanınan bekçilerden birinin kafasına silah dayarken, bu dehşet anları kameralara yansıdı.

YAŞAM 11.07.2021, 13:47 12.07.2021, 09:25
İstanbul'da dehşet: Bekçinin kafasına silah dayadı

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde, bir silahlı saldırgan, silahlı bir kavgayı durdurmaya çalışan bekçilerden birinin başına silah dayadı.

Bekçinin başına silah dayadı

Geçen Pazar günü Kağıthane ilçesinde yaşanan olayda, kent meydanında gece saatlerinde iki grubun silahlı kavgaya karıştığı yönünde ihbar gelmesi üzerine Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Gültepe Polis Merkezi Amirliğine bağlı olan bekçiler, bölgeye sevk edildi. Bekçiler, kısa bir süre içinde bölgeye gelerek kavgaya karışan grupları ayırmak için müdahale etti. O sırada bir şahıs, kavgayı durdurmaya çalışan bekçilerden birinin kafasına silah dayadı. Vatandaşların araya girmesinin ardından olay yerinden kaçan şahıs kayıplara karıştı. Bu dehşet anları çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. 

Gözaltına alındı, sonra serbest bırakıldı

Gültepe Polis Merkezi Amirliğine bağlı Suç Araştırma ve Soruşturma Büro ekipleri, olaydan sonra çalışma başlattı ve bekçinin başına silah dayayan şüphelinin Hakan K. olduğunu belirledi. Çalışmalarını sürdüren Kağıthane polisi, şüpheliyi saklandığı adreste kullandığı silahla beraber yakaladı. Gözaltına alınan ve emniyete götürülen şüpheliye, “tehdit”, “görevli memura mukavemet” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçları kapsamında adli işlem yapıldı. Bu suçlar kapsamında adliyeye sevk edilen şahıs, savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

İkinci defa serbest kaldı

Şahsın serbest kalmasından sonra araştırmalarını sürdüren Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin görgü şahitlerine ve kamera görüntülerine ulaştı. Gelişmelerden sonra savcılık talimatıyla serbest kalan Hakan K., Kağıthane polisi tarafından saklandığı amcasının evinde yeniden gözaltına alındı. Fakat adliyeye götürülen ve tutuklama talebiyle sevk edilen şahıs, bu defa adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 





Yorumlar (0)