İş arkadaşının sesini kaydetti, tazminatsız işten kovuldu

Çalıştığı özel bir şirkette çalışma arkadaşının özel telefon ve görüşmelerini gizlice kaydeden işçi, işveren tarafından tazminatı verilmeden işten çıkartıldı. Dava Yargıtay'a kadar gitti. Yargıtay'dan ise emsal teşkil eden bir karar çıktı.

YAŞAM 09.11.2020, 10:52 10.11.2020, 17:39
İş arkadaşının sesini kaydetti, tazminatsız işten kovuldu

Çalıştığı bir özel firmada çalışma arkadaşlarının özel konuşma ve görüşmelerini, cep telefonuyla gizli bir şekilde kaydettiği öne sürülen kişi, işten çıkartıldı.

İşten çıkartılan işçi soluğu mahkemede aldı

İşçi, haklı bir sebep olmadan işten çıkarıldığını ifade ederek kıdem, ihbar gibi tazminatlarıyla tüm mesai ve genel tatil alacaklarını talep etti. Davalı işveren davacının iş akdinin haklı bir gerekçeyle sonlandırıldığını ve bir alacak meselesinin bulunmadığını söyleyerek davanın reddini istedi. Mahkeme tarafından toplanmış olan deliller ve bilirkişi raporu esas alınarak davanın kısmen kabul edilmesi yönünde karar verildi. Davalı vekili kararı temyiz etti.

Yargıtay'dan emsal teşkil eden karar

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden ise emsal teşkil edecek bir karar çıktı. Davacının, iş arkadaşlarının konuşmalarını ve görüşmelerini kendi cep telefonuyla gizli bir şekilde kaydettiğinin vurgulandığı kararda işçiye tazminat ödemesinin gerçekleştirilmemesi gerektiğine hükmedildi:

Yargıtay'ın kararı şu şekilde:

Yorumlar (0)