İki bacağı protez olan Derya Soyiç sahne alacak!

Sağ ayak ve sol bacağı protez olan 29 yaşındaki Türk dansçı Derya Soyiç, "16. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali"nde yeteneklerini sergileyecek.

YAŞAM 21.11.2019, 22:14
İki bacağı protez olan Derya Soyiç sahne alacak!

Rusya’nın önemli vakıflarından Spivakov Sanat Vakfı tarafından organize edilen 16. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali, 25 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek.

İki bacağı protez olan 29 yaşındaki Türk dansçı Derya Soyiç de festival kapsamında Partneri Koray Orbay’la birlikte 3 Aralık’ta Moskova’da sahneye çıkacak.

"Paha biçilemez bir hediye oldu”

Doğuştan omuriliğin tam kapanmamasına neden olan "meningomyelocele" rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve iki bacağını kaybetmesinin ardından dans etmeye başlayan Soyiç, "Aygistova, program sonunda beni Moskova’ya davet ettiğinde inanamamıştım. 29 Haziran’da ise Spivakov Sanat Vakfı’nın resmi davetiyle karşımdaydı Amine Hanım. Davetin bana doğum günü hediyesi olduğunu söylemişti. Bu haber, büyük bir mutluluk, paha biçilemez bir hediye oldu” diye konuştu. 

Soyiç "Bugüne kadar birçok sahneye çıkıp birçok projede yer aldım. Hepsi ayrı heyecanlı hepsi ayrı unutulmaz değerdeydi benim için. Ama Moskova’da, hem kendimi, hem şehrim Eskişehir’i, hem de ülkem Türkiye’yi temsil ediyor olmak benim için gurur verici, büyük bir mutluluk. Biz bugüne kadar yer aldığımız projelerde potansiyelimizi ortaya çıkardık. Moskova kendimizi de keşfedeceğimiz bir sahne olacak" dedi.

"Ömrümün ilk çeyreği çok büyük zorluklarla"

Hastalığıyla 20 yıl boyunca mücadele verdiğini anlatan genç dansçı Soyiç "Ömrümün ilk çeyreği çok büyük zorluklarla ve çok ciddi mücadeleyle geçti. 33 ameliyat ve 2 ayağımın ampute edilmesiyle sonuçlandı. Ve öğrendim ki bu hayatta karşılaştığımız her bireyin zor bir mücadelesi var. Ve öğrendim ki herkes kendi hikayesinin kahramanı. Ben de, kendi hikayemin kahramanlığını üstlenirken en büyük desteği ailemden ve doktorumdan aldım. Her iki ayağımın kesilmesinden sonra dans etme fikri benim için çok heyecan vericiydi. Çünkü dans ve müzik her insana yaşam enerjisi verir. Ben de enerjimi insanlara dansla göndermek istedim. Bir gün iki ayağımın üzerinde dans edip tüm olumsuzluklara meydan okuyacaktım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)