İhtiyar "Koronavirüs görünmüyor" diyerek eve girmek istemedi!

Adana’da 78 yaşındaki bir adam, gittiği parkta kızı ve mahalle muhtarı tarafından evine götürülmek istenince "Koronavirüsü duymadım, şimdi duydum. Hiç gözükmüyor ki. Koronavirüs görünmüyor." diyerek bir süre direndi. Daha sonra da ikna edilerek eve götürüldü. 

YAŞAM 23.03.2020, 16:53 23.03.2020, 17:36

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına yasak getirdi.  Bunun üzerine polis ekipleri, Türkiye genelinde dışarıda bulunan yaşlıların bazılarına para cezası kesti. 

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Göktürk Güngör, bugün yaşlılara uyarıda bulunmak amacıyla ilçede bulunan Cumhuriyet Parkı’na gitti. O esnada 78 yaşındaki Nusret Döven'i parkın karşısındaki evinden çıkmaya çalışıyordu. Kızının tutmaya çalıştığı Nusret Döven'i gören muhtar, ihtiyarı evine göndermek istedi.

Yapılan uyarıları umursamayan yaşlı adam, basın mensuplarının da çekim yaptığını fark edince bastonuyla tepki gösterdi. Bir saat boyunca muhtar Göktürk Güngör ve kızı Sevda’ya direnen ihtiyar, sonunda ikna edilerek evine götürüldü.

"Saat 10’dan sonra duramıyor evde"

Yaşlı adamın kızı Sevda Döven, “Engel olamıyorum. Sokağa alışkın bir insan. Saat 10’dan sonra duramıyor evde. Yasak ve ceza olduğunu anlatıyorum ama rahatsız olduğu için çıkmak istiyor." dedi. 

"Her şey büyüklerimiz için"

Muhtar Göktürk Güngör, yolda gördüğü 65 yaş üzeri  bütün vatandaşları emniyete teslim edeceğini kaydederek, "Her şey büyüklerimiz için. Onlara destek olmamız gerekiyor. Onlar olmazsa bu hayat çekilmez. Her türlü durumlarına anlayış gösterebiliyoruz. Amcam aslında gerçekten çok değerli birisi. Zorlanarak geldi ama yine de bizi kırmadığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

"Koronavirüsü duymadım"

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) hiç duymadığını kaydeden yaşlı adam, "Koronavirüsü duymadım, şimdi duydum. Hiç gözükmüyor ki. Koronavirüs görünmüyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)