Hırsızların yeni yöntemi temassız soygun: 4 santimetre yaklaşmaları yetiyor!

İstanbul Avcılar’da yaşanan hırsızlık olayında kullanılan soygun yöntemi ‘pes artık’ dedirtti. Yabancı uyruklu bir kişi, bel çantasına yerleştirdiği düzenek yoluyla yanına yaklaştığı kişilerin temassız özelliği olan kredi kartlarından para çekerek hırsızlık yaptı. Daha önce de hırsızlık yaptığı markete ikinci kez gelen temasız soyguncu, bu defa yakayı ele verdi.

YAŞAM 15.10.2023, 15:04 16.10.2023, 16:27
Hırsızların yeni yöntemi temassız  soygun: 4 santimetre yaklaşmaları yetiyor!

Temassız kredi kartlarının hayatımıza girmesiyle birlikte yeni hırsızlık yöntemleri de ortaya çıkmaya başladı. Hırsızların yeni yöntemi ise akıllara durgunluk verecek cinsten… artık hırsızlar size dokunmadan temassız bir şekilde paranızı çalabiliyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü Avcılar’daki bir marketin önünde iş yeri sahibi özgür duman ile iki arkadaşı sohbet ediyordu. O sırada yanlarına gelen ve Ürdünlü olduğunu söyleyen bir kişi de sohbete dahil oldu. Bir süre sonra Ürdünlü kişi, pasaportunun yanında olmadığını söyleyerek oradan uzaklaştı.

Mesaj karşısında şoke oldu!

Bu esnada Duman’ın arkadaşlarından birinin cep telefonuna, yurt dışındaki bir merkez üzerinden kredi kartından 5 bin TL çekildiğine dair uyarı mesajı geldi. Alışveriş yapmadığı halde telefonuna gelen mesaj karşısında şaşıran genç, hemen bankayı arayarak işlemin kendine ait olmadığını söyledi ve 'şüpheli işlem' başvurusu yaptı.,

Temasız soygun güvenlik kamerasından anlaşıldı

Banka şüpheli işlemle ilgili inceleme başlatırken, söz konusu paranın çekildiği dakikaya ait bilgiyi kart sahibi ile paylaştı. Bunun üzerine marketin güvenlik kamera kayıtlarına bakan gençler, mesajın geldiği sırada bel çantalı şüphelinin, parası çekilen kişiye doğru yaklaştığını gördü.

Hırsız, yakayı ele verdi

Şüpheli, 2 gün sonra yeniden aynı markete geldi ve hiçbir şey olmamış gibi alışveriş yaptı. Gelen kişinin aradıkları şüpheli olduğunu fark eden özgür Duman’ın babası ramazan duman, şüphelinin çantasını açmasını istedi.

Şüphelinin çantasında pos cihazı olduğunu gören ramazan duman, durumu hemen emniyet güçlerine bildirdi.

İnternet üzerinden online sipariş ödemelerini bu post cihazıyla aldığını söyleyen şüpheli, güvenlik kamera kayıtları ile birlikte gelen polis ekibine teslim edildi.

Haberiniz olmadan paranız çekilebilir!

Adli bilişim uzmanı İsa Altun ise vatandaşları uyardı. Altun, bu yeni temassız dolandırıcılık yöntemiyle kişinin cebinde taşıdığı kredi kartından, haberi olmadan parasının çekilebileceğini söyledi.

4 santimetre yaklaşması yetiyor!

Altun, "Metro, metrobüs, tramvay ya da toplu taşıma araçlarında bu yöntemle hırsızlık yapılabilmesi için hırsızın size sadece 4 santimetre yaklaşması yeterli olur. Bu tip soygunlardan korunabilmek için kredi kartlarınızı alüminyum folyoyla sarın ya da kimlik, market kartlarını üst üste gelecek şekilde bırakın" dedi.

Yorumlar (0)