Hayvan pazarlarında sopalı pazarlık! El sıkmak yok

Erzurum'da bulunan canlı hayvan pazarında yeni tip koronavirüse (Covid-19) yönelik tedbirler dâhilinde el sıkışarak yapılan pazarlık geleneğine son verildi. Artık sopalarla pazarlık yapılıyor. 

YAŞAM 13.06.2020, 13:10 13.06.2020, 13:12
Hayvan pazarlarında sopalı pazarlık! El sıkmak yok

Erzurum'da bulunan hayvan pazarında, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan normalleşme sürecinde hareketlilik başladı.

Besiciler, hayvanlarını pazara getiriyor ve satın almak isteyen kişilerle sıkı bir pazarlık yapılıyor. Fakat pazarlık, artık el sıkarak gerçekleştirilmiyor.

Kişiler, pazarlık esnasında ellerinde bulunan sopaların ucundan tutuyor.

Pazarlıkta anlaşma sağlayamayan kişilere arabulucu olanlar da onların el ve kollarından tutmuyor, bunun yerine ellerinde bulunan sopaları pazarlık yapan kişilerin sopalarının üstüne yerleştiriyor.

Canlı Hayvan Pazarı İşletme Müdürü Ümit Akpınar, hayvan pazarında herkesin tedbirlere uyduğunu kaydetti. 

Canlı Hayvan Pazarı İşletme Müdürü Akpınar, pazara giren kişilerin sırayla ateşlerinin kontrol edildiğini, maske takmayan kişilerin içeri sokulmadığını, pazarın her noktasında dezenfektanların yerleştirildiğini, pazarda sürekli dezenfektasyon işleminin uygulandığını söyledi.

Akpınar, artık ellerin sıkıca tutulup dakikalarca sallanmadığını, buna izin vermediklerini belirterek, pazarlık yapan kişilerin ellerinde bulunan sopa veya sopaları tutarak salladıklarını söyledi.

Pazarlık yapan kişilere arabulucu olanların da sopalarını, onların sopalarının üstüne koyduğunu ifade eden Akpınar, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tamamen sona erene kadar pazarda tedbirlerin sürdürüleceğini aktardı. 

Yorumlar (0)