CHP, bekçilere verilen yetkileri AYM'ye taşıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bekçilere kimlik sorma ve silah kullanma yetkisi veren kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıyacak. 

SİYASET 13.06.2020, 13:42
CHP, bekçilere verilen yetkileri AYM'ye taşıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen görüşmelerde bekçilere verilen yetkiler tekrar düzenlendi.

Söz konusu düzenlemeyle birlikte bekçilere silah kullanma yetkisi, araç durdurma yetkisi ve kimlik sorma yetkisi verildi. 

Bekçiler, çalışma vakitleri ve görev bölgesi ile kısıtlı olmak şartıyla hem kişileri hem de araçları; bir suç veya kabahatin işlenmesini engellemek, suç işlenmesinin ardından kaçmayı başaran faillerin yakalanmalarını kolaylaştırmak, işlenen suç ya da kabahatlerin faillerinin kimliklerini ortaya çıkarmak, hakkında zorla getirme kararı ya da yakalama talimatı verilmiş olan kişileri belirlemek, şahısların hayatı, mal varlığı, vücut bütünlüğü açısından veya topluma yönelik mevcut ya da olası bir tehlikeyi engellemek için durdurabilme yetkisine sahip olacak. 

Bekçilerin, ayrıca zor ve silah kullanma yetkisi de olacak.

Söz konusu yetkiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tartışmalara yol açtı. Yapılan itirazlara rağmen kanun değişikliği gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), bekçilere verilen yetkilerin iptal edilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunacağı bildirildi.

Yorumlar (0)