Hatay’da “Kökünü Kurutma” operasyonu: Soylu’dan “kararlılık” mesajı

Hatay’da uyuşturucu madde satışı yapanlara yönelik gerçekleştirilen “Kökünü Kurutma Operasyonu”nda, 117 kişi gözaltına alındı. Operasyonların hız kesmeden devam edeceğini dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Mücadelemiz aynı inançla sürdürülecek.” dedi.

YAŞAM 30.11.2022, 10:01 30.11.2022, 17:22
Hatay’da “Kökünü Kurutma” operasyonu: Soylu’dan “kararlılık” mesajı

İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi'nde (KGYS) açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucunun satışı ile mücadeleye dair Hatay'da "Kökünü Kurutma Operasyonu" düzenlediklerini ifade etti.

Birçok ekip katılım sağladı

Operasyonun saat 05.00 sıralarında düzenlendiğini dile getiren Soylu, "26 narkotik köpeği, 2 İHA, 1 helikopter, 1934 personel, 42 özel harekat unsuru ve 441 ekibinde içerisinde yer aldığı, 199 farklı ikamete Hatay Cumhuriyet Başsavcılığıyla planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 117 kişinin tamamı yakalanmıştır." şeklinde konuştu.

“Avrupa, istediği gibi serbest bıraksın, biz mücadeleyi sürdüreceğiz”

Soylu, operasyonun izleme ve teknik takiplerle beraber 5 aydır devam ettiğini ifade etti.

Operasyonunun daha çok satıcılara odaklandığını aktaran Soylu, “Bu operasyonda yakalanan paralar bulunuyor. Onlar da duyurulur ancak bu operasyonda da paradan ziyade şebekenin tamamen çökertilmesi daha önemlidir. Burada hepinizin huzurunda buradaki Narkotik Şubemize, Hatay Emniyet Müdürlüğümüze, bu çalışmayı tüm Türkiye'de gerçekleştiren Narkotik Daire Başkanlığımıza, Hatay Valimize, Emniyet Genel Müdürlüğümüze hepinizin huzurunda yeniden teşekkürlerimi sunuyorum. Biz sabahın erken saatinde ekipleri yollarken Allah'a dua ettik. ‘Allah'ım bela, kaza verme' dedik. Sorunsuz bir şekilde bir operasyonu daha tamamlamış olduk. Buradan aziz vatandaşlarımıza şunu ifade etmek isterim. Uyuşturucunun ülkemizin sınırlarına girmesini engelleyebilmek adına elimizden gelen tüm çabayı ortaya seriyoruz. Bize güvensinler, itimat etsinler. Gece gündüz demeden çalışmalara devam ediyoruz. Özellikle jandarma, emniyet ekiplerimiz, sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi manada büyük bir mücadele sergiliyorlar. Kökünü kurutana kadar da söz konusu mücadelemizi sürdüreceğiz. Nesillerimizi, çocuklarımızı bu melun maddenin hedefi durumuna getirmeyeceğiz. Avrupa, dilediği kadar onları serbest bırakabilir, dilediği kadar beyinlerini uyutmak isteyebilir. Bizler burada sergilediğimiz bu mücadelemizi her zamanki gibi bir düşünceyle, aynı inançla beraber kökünü kurutana kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)