Güzel şeyler de oluyor! Sosyal medya organizasyonuyla yanan evi baştan yaptılar

Sosyal medya üzerinde organize olan 'Biz İzmitiz' isimli grup üyeleri, Ramazan Bayramı'nda evi çıkan yangın sonucu küle dönen evi baştan aşağı yeniledi.

YAŞAM 29.08.2020, 21:40
Güzel şeyler de oluyor! Sosyal medya organizasyonuyla yanan evi baştan yaptılar

Kocaeli İzmit'te 2 çocuklu bir aile, epilepsi rahatsızlığı olan kızlarını alıp bayram ziyareti için gittikleri evinde sebebi belirlenemeyen bir şekilde yangın çıktı.

Yangında evde olan 23 yaşındaki oğulları yaralanırken yangın sonucu ev ise küle döndü.

Evi baştan aşağı yenilediler

Sosyal medya üzerinde 'Biz İzmitiz' adındaki grup üyeleri bu aileye yardım etmek için kolları sıvadı. Kendi aralarında organize olan farklı mesleklerin mensubu grup üyeleri tarafından ev baştan aşağı yenilendi.

Grubun kurucusu Hüseyin Erol'un başkanlığındaki çalışmaları sürdüren yardımseverlerin evin, su, elektrik ve doğalgaz tesisatlarını yeniledi. Kullanılamayacak ölçüdeki zeminleri, kapı, cam, çerçeveleri değiştirdi. Banyoyu ve mutfağı da baştan yeniledi. Bir kısmı yanan çatı da yenilendi ve ardından evde elle tutulur bir eşya kalmayan evin odaları da baştan aşağı döşendi.

"Her şeyimiz kül olmuştu, hepsine teşekkür ediyorum"

Kozluk mahallesinde bulunan evlerinden 3,5 aydır uzakta olduklarını ve kendilerini uzatılan yardım eliyle çok mutlu olduklarını ifade eden Sevda İpek, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde çıkan yangında büyük bir hasar gördüklerini ve her şeyinin kül olduğunu söyledi.

Çocuklarının özellikle bu dönemde psikolojik olarak çok etkilendiklerini kaydeden İpek, evi yenilendiği için çok mutlu olduklarını ifade ederek herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)