Günün en acı fotoğrafı!

Kocaeli’nde yeni tip koronavirüs sebebiyle vefat eden annenin karnından kurtarılan bebek yaşamını yitirdi. Anne karnından alındıktan sonra kuvöz ile götürüldüğü hastanede hayatını kaybeden bebek, annesinin yanına defnedildi. Küçük bebeğin cenaze törenine babası ve aile üyeleri alınmadı.

YAŞAM 03.04.2020, 13:39 03.04.2020, 14:13

Alınan bilgilere göre, Kocaeli ilinin Kartepe ilçesinde yaşayan Recep Aydın ve 8 aylık hamile eşi Betül Aydın’ın kaldırıldıkları Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) test sonuçları pozitif çıktı. Hastanede tedavi altında alınan çiftten kronik bronşit hastası olduğu öğrenilen 38 yaşındaki Betül Aydın, 3 gün önce yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Betül Aydın’ın karnındaki 8 aylık bebeği ise ameliyatla kurtarılarak küvezle İstanbul’da özel bir hastaneye götürüldü ve tedavi altına alındı. Olaydan iki gün sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören baba Recep Aydın ise 14 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Bu sırada 8 aylık bebek hayata tutunamayarak yaşamını yitirdi.

Annesinin yanına gömüldü

Hayatını kaybeden bebek, hastanede tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli ilinin Kartepe ilçesine getirildi. Aydın ailesinin yaşadığı Nusretiye Mahallesi’ndeki mezarlıkta küçük bebek son yolculuğuna uğurlandı. Jandarma ekipleri, cenaze töreni öncesinde salgın nedeniyle mezarlık etrafında güvenlik önlemi alındı. Daha sonra getirilen bebeğin cenazesi, mezarlık kapısı önünde kılınan cenaze namazının ardından, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle vefat eden annesi Betül Aydın’ın mezarının yanına konuldu. Cenaze törenine hâlâ karantina altında tutulan baba Recep Aydın ve 20’den fazla aile üyesi katılamadı.

Ailesinden kimse cenazeye gelemedi

Aydın ailesinden yaklaşık 20 kişinin ev karantinasında olduğunu belirten mahalle muhtarı Turan Yıldız şöyle konuştu:

“Bebeğin 2 gün önce annesini kaybettik. Bugün de bebeği kaybettik, kurtaramadılar. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Babası ve ailesinden hiç kimse gelemedi. Hepsi karantinada. Biz kendi aramızda cemaati oluşturduk ve defnettik. Allah herkese sabır versin. Ailesinden babası ve 2 çocuğu karantinada. Ağabeyleri, kardeşlerinin de arasında olduğu 20 kişilik bir karantinamız var. Mahalle karantinada değil, sadece ailenin yaşadığı evler karantinada. İnşallah onları da bir şey olmadan kurtaracağız.”

Ailenin ihtiyaçlarını jandarma gideriyor

Diğer taraftan önlem amaçlı karantinaya alınan baba Recep Aydın ve ailesinden 20’ye yakın kişinin tüm ihtiyaçlarını Derbent Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından karşılandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)