Gaziosmanpaşa’da sanal kumar baskını: Binlerce lira ceza kesildi

Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon noktasında kumar oynadıkları ve oynattıkları belirlenen 30 kişiye para cezası kesildi.

YAŞAM 11.09.2022, 17:25
Gaziosmanpaşa’da sanal kumar baskını: Binlerce lira ceza kesildi

İstanbul’un ilçesi Gaziosmanpaşa’da kumar oynandığı belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

Sanal ortamda oynuyorlardı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Kumar oynanması adına imkan ile yer oluşturmak ve kumar oynamak" suçu kapsamında Merkez Mahallesi'nde yer alan bir iş yerine operasyon gerçekleştirildi. Ekipler, iş yerinde yer alan 30 şahsın, sanal ortamda kumar oynadığını belirledi.

Cezalar yağdı

Gerçekleştirilen incelemelerin sonrasında iş yeri sahibi için "kumar oynanması adına imkan ve yer oluşturma" suçundan adli işlem gerçekleştirildi.

Kumar oynamak için iş yerine gelen 30 şahsa ise kişi başı bin 819 lira toplam 54 bin 570 lira cezai işlem yapıldı. Diğer taraftan, ruhsatsız şekilde çalışma gösteren iş yeri ise zabıta ekiplerince mühürlendi ve kapatıldı.

Asansörün kontrolünü uzaktan sağladılar

Bu sırada iş yerinde inceleme sağlayan polis ekipleri, 5 tane çarkıfelek şeklinde isimlendirilen kumar aleti ve fazla miktarda bilgisayar ele geçirdi.

İş hanı içinde yer alan asansörün uzaktan bilgisayar sayesinde kontrol edildiği de yapılan incelemelerde ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra iş hanına yapılan bütün giriş çıkışların çevredeki güvenlik kamerası üzerinden izlendiği de tespit edildi.

Yorumlar (0)