Fenomen “Laz Dayı” izleyenleri doğallığıyla mest ediyor

Rizeli sosyal medya fenomeni olarak belki de Türkiye’de bir ilke imza atan “Laz Dayı” lakaplı 57 yaşındaki Ahmet Aksu, sosyal medya hesaplarında yayınladığı videolar ile isminden sık sık söz ettiriyor. Doğal halini video çekerek yayınlayan ve eşiyle yaşadığı köyde bir anda ünlü olan Aksu, insanların “doğal halini” sevdiklerini belirtiyor. 

YAŞAM 23.01.2022, 17:17 24.01.2022, 09:10
Fenomen “Laz Dayı” izleyenleri doğallığıyla mest ediyor

Rize merkeze bağlı Muradiye Beldesi’nin Kömürcüler köyünde yaşayan 57 yaşındaki Ahmet Aksu, köyünün ve şehrinin en çok tanınan sosyal medya fenomeni oldu. 40 sene boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra köyüne kesin dönüş yapan Aksu, açtığı sosyal medya hesabında günlük videolarını yayınlamaya başladı. Karadeniz mizahı ve şiveleriyle videolar çekerek sosyal medya hesaplarından bunları paylaşan Aksu, kısa sürede gençliğin Laz Dayı’sı oldu. 



Videoları binlerce beğeni alıyor 

Sosyal medya hesaplarından elde ettiği kazançlarla geçimini sağlayan Ahmet Aksu, eşiyle birlikte bir köy evinde yaşıyor ve hayatını şöyle anlatıyor: “Hayatımın büyük kısmı İstanbul’da geçti. 40 senedir oradaydım. Kahvecilikle uğraştım, ticaret yaptım. Sonra bir gün eşimle köye dönmeye karar verdik. Köyümüze döneli 3 sene oldu. Buraya gelince tavuk ve inek aldık. Doğal hayatı yaşıyoruz. Bol oksijen soluyoruz ve doğal besleniyoruz. Son seçimlerde oy kullanmak için İstanbul’a gitmiştik çünkü ikametgahımız oradaydı. Ancak bizi İstanbul’a götüren otobüs geri getirmedi. O sırada İstanbul’da bir video çekip sosyal medya hesabımda paylaştım. O videoyu çekerken bir beklentim yoktu ancak video kısa sürede yayıldı.” 



“İnsanlar doğallığımızı seviyor” 

“Video yayıldıktan sonra birkaç tane daha çekip yükledim. Şu anda sosyal medya hesaplarımızda 30 bin kadar takipçi var. Videolarımız çok fazla izleniyor. Sosyal medya üzerinden elde ettiğimiz kazançlarla geçinmeye başladık. Onun dışında emekli maaşım dahi yok. Bu iş düzgün yapıldığı takdirde insan kazanır. Doğal ve dürüst davranıyoruz. Yapmacıklık yapmıyoruz. İnsanlar da bizim bu halimizi seviyor. Artık gençler bana Laz Dayı diyorlar. Onların dayısı oldum. Artık herkes bizi böyle biliyor. Gençler sayesinde tanınırlığımız da arttı. Bu ilgiden dolayı çok mutluyuz. Videolarımızı kendi bakış açımıza göre sunuyoruz.” 



Yorumlar (0)