Eskişehir’de sıcak hava zorluyor! “Çiğ köfteden çok su satıyorum”

Son günlerde kavurucu sıcakların etkisi altında kalan Eskişehir’de vatandaşlar, işletmelerde satılan soğuk sulara adeta hücum etti. 

YAŞAM 27.07.2022, 15:25 28.07.2022, 08:32
Eskişehir’de sıcak hava zorluyor! “Çiğ köfteden çok su satıyorum”

Soğuk bir kış sezonunu geride bırakan Eskişehirliler, bu kez de kavurucu sıcaklar ile mücadele ediyor. Kentte 30 dereceyi aşan hava sıcaklıkları, özellikle öğle saatlerinde dışarıya çıkan vatandaşları oldukça zorluyor. Serinlemek için işletmelerde satılan soğuk sulara yoğun talep gösteren Eskişehirliler, termometrelerin bir an önce düşmesini dört gözle bekliyor. 

Vatandaşlara soğuk su yetiştirmekte zorlanıyor

Eskişehir’de çiğ köfte dükkânı işleten Batıkan Küçükkaya, yaz aylarının gelmesiyle birlikte dükkânına su almak için gelen kişi sayısının oldukça arttığını dile getirdi. Günde yaklaşık bin 500 adet su sattığını dile getiren genç esnaf, bu durumun kendisini de şaşırttığını vurguladı. Bazı günler çiğ köfteden çok su satışlarından kazanç elde ettiğini dile getiren Küçükkaya, dönem dönem müşterilerin taleplerine yetişemediğini de aktardı. 

“Günde yaklaşık bin 500 adet satıyorum”

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte su satışlarının büyük oranda arttığını dile getiren bölge esnafı Batıkan Küçükkaya, “Şu an çiğ köfteden çok su satıyorum. Benim dükkânımın hemen önünde bir buzdolabı var. İçine de su koyuyorum. Tabi gelen geçen vatandaşlar da soğuk suları görünce dayanamıyor. Havalar gerçekten çok sıcak. Vatandaş da buz gibi suları görünce canı çekiyor. Su satışlarımız inanılmaz derecede arttı. Ben günde yaklaşık bin 500 adet satıyorum. Bu da 50-60 koli anlamına gelir. Hava çok sıcak olduğunda bu oran daha da artabiliyor. Bazı günler müşterilerin su taleplerine bile yetişemiyorum” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)