Dünyanın Tartışmasız En Güzel 10 Yeri

Yeryüzü, gizem ve sırlarla dolu bir yer; bu gizemli mekanların bazıları ise insanoğlunun başını döndürecek kadar güzel. Dünyanın bu en güzel yerleri arasında Kapadokya da var…

YAŞAM 24.04.2019, 10:53 24.04.2019, 17:11
Dünyanın Tartışmasız En Güzel 10 Yeri

Her köşesinde göz alıcı manzaraların olduğu ve insanların bu güzellikleri bulabilmek için kilometrelerce yol kat ettiği dünya ve onun saklı cennetleri, bugün bile hala gizemini korumakta. Güzellik kavramı, nesnel bir olgu olsa da bu masalsı yerlerin güzellikleri konusunda hemfikir olmamak elde değil. Sizler için hazırlamış olduğumuz haberimizde Asya’nın balta girmemiş ormanlarından, Latin Amerika’nın en kurak yerlerine uzanan güzellikleri okuyabilirsiniz.

Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı, Çin

Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı, Çin

Çin’in geleneksel çizim ve resimlerine ilham kaynağı olmuş Zhangjiajie Ulusal Orman Parkı; Hunan Eyaleti’nde bulunuyor ve devasa taştan sütunları ile biliniyor. Yürüyerek keşfedilebilecek olan mekân; sisin hâkim olduğu gökyüzünün altında gizemli bir hal alarak, doğanın en göz alıcı manzaralarından birine ev sahipliği yapıyor.

Ha Long Koyu, Vietnam

Ha Long Koyu, Vietnam

1969 adacık ve yemyeşil bir deniz ile çevrelenmiş olan Ha Long Koyu; UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde yer almayı fazlasıyla hak ediyor. Bu yine yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş ve devasa mağaralar barındıran adacıklar efsanevi söylencelere de konu oluyor. Kelime anlamı ‘Alçalan Ejderha’ demek olan bu güzel körfez; turistler tarafından da bir hayli ilgi görüyor.

Rotorua, Yeni Zelanda

Rotorua, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın kuzey bölgesinde yer alan Rotorua, dünyanın en ilginç topluluklarından olan Maori kültürü ve bu yeryüzüne ait olmayan manzaralarıyla ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Gözle görülmesi gereken güzellikleri arasında çok sayıda aktif volkan ve jeotermal sıcak havuzları var.

Maldivler

Maldivler

1200 adayla çevrili masmavi denizi ile Hint Okyanusu’nun derinlere saklı güzelliklerini yansıtan Maldivler, su altı dünyasındaki çok çeşitli deniz canlısı ile dikkat çekiyor. Deniz ve gökyüzünün birleştiği çizgide sonsuz bir maviliğe sahip mekân, beyaz kum gibi görünen ama aslında zaman içerisinde çözünen mercanlardan oluşan sahilleri ile adeta cennetten bir köşe...

Atacama Çölü, Şili

Atacama Çölü, Şili

Atacama Çölü için, yeryüzünün en berrak gök kubbesine sahip yeri desek; sanırız yanlış olmaz. Dünya üzerinde, yıldızların en parlak halleriyle izlenebileceği yer olan bu çölde; gökyüzündeki bulutlardan eser yok. İçin için yanmakta olan volkanlar ve derin kraterlerle döşenmiş manzara, güneşin batışı ile ufukta göz alıcı bir hal alıyor.

Monteverde Bulut Ormanları, Kosta Rika

Monteverde Bulut Ormanları, Kosta Rika

Sonsuzluğa uzanan bulutlarla neredeyse eş seviyede bulunan bu eşsiz mekân, büyülü atmosferi ile hem Kosta Rika’nın hem de dünyanın en güzel yerleri arasında. Kapalı bir hava ve hafif karanlığın hâkim olduğu Monteverde Bulut Ormanları; birbirinden etkileyici kuşlar, büyük kediler ve böcek türlerine de ev sahipliği yapıyor.  Orman içerisinde patika yollarda gezinirken, rüzgârın uğultusu ile dans eden devasa ağaçlar; tarifi eşsiz bir deneyim sunuyor.

Svalbard, Norveç

Svalbard, Norveç

Kuzey Kutbu ve Norveç’in arasında; Arktik Okyanusu’nun hemen ortasında yer alan Svalbard, kutup ayıları ve buzdan manzaraları ile görülmeye değer. Kuzey ışıklarının olağanüstü görüntüsü ise bu dünyaya ait değilmişçesine sihirli bir deneyim sunuyor.

Kapadokya, Türkiye

Kapadokya, Türkiye

Anadolu topraklarının en büyük hazinelerinden olan Kapadokya; antik kilise ve manastırları, harikulade peri bacaları ve yer altı şehirleri ile büyüleyici bir manzaraya sahip. Kapadokya’da gökyüzüne yükselen balon turları eşliğinde; dünyanın en güzel pitoresk görüntüleri gözler önüne seriliyor.

Plitvice Gölleri Ulusal Parkı, Hırvatistan

Plitvice Gölleri Ulusal Parkı, Hırvatistan

1949 yılından beridir koruma altından olan bu doğaüstü mekânda, birbirine şelalelerle bağlanan 16 göl bulunuyor. Suların üzerinden aktığı kayalar, aşınmadan dolayı sürekli şekil değiştirmekte iken, göllerin çevresine yerleştirilmiş patika yollar, bu güzelliğin keşfedilmesini oldukça kolaylaştırıyor.

Anıt Vadisi, Utah

Anıt Vadisi, Utah

ABD’nin Arizona sınırında, sanki Vahşi Batı filmlerine aitmiş görüntüsü oluşturan Anıt Vadisi; kırmızı ova ve tepeleriyle nefes kesici bir manzara sunuyor. At turları ile keşfedilebilecek olan mekân, dünyanın korunmakta olan nadide güzelliklerinin arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)