Dolandırıcılardan yeni tuzak: Yurt dışında üniversite okuma imkanı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcıların tuzaklarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarıyor. Emniyet güçleri tarafından yapılan son açıklamada dolandırıcıların yeni oyununun yurt dışında üniversite imkanı yalanı olduğu duyuruldu.

YAŞAM 23.08.2023, 10:33 24.08.2023, 09:13
Dolandırıcılardan yeni tuzak: Yurt dışında üniversite okuma imkanı

Üniversitelere kayıt döneminin başlamasıyla dolandırıcılarda boş durmadı. Dolandırıcıların hedefinde bu defa yurt dışında üniversite hayali kuran gençler ile aileleri var.

Emniyet yetkilileri tarafından sık sık yapılan paylaşımlar ile vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılırken Erzincan Emniyet Müdürlüğü, bu sefer de gençlere yurt dışında üniversite okuma imkanı sunarak vatandaşları dolandıran kişilere ilişkin uyarıda bulundu.

Üniversite bilgileri resmi kaynaklardan teyit edilmeli

“Sınavsız üniversite ve denklik” gibi çeşitli vaatler ile vatandaşların kandırıldığını belirten Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, bu gibi durumlarda üniversitelere ait bilgilerin resmi kaynaklarından teyit edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sahte duyurulara itibar göstermeyin!

Üniversitelere ilişkin bilgilerin YÖK ve e-devlet üzerinden teyit edilmesi gerektiğini belirten emniyet yetkilileri, “Yurt dışı üniversite eğitimi reklamlarına dikkat! ‘Sınavsız üniversite ve mezuniyet sonrası denklik’ gibi bazı vaatlerle sunulan yanıltıcı duyuru ve reklamlara itibar etmeyin.

Üniversitelerin denklik ve tanınma durumunu mutlaka resmî kaynaklardan teyit edin. Yurt dışı yükseköğretim kurumlarına danışmanlık yapan aracı şirketlerle ‘her şey dahil, indirimli’ gibi vaatler ile kayıt yapılacağını iddia eden sahte içeriklere lütfen itibar etmeyin.

Resmi web sitelerini kullanın

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının resmi olarak tanınma durumunu YÖK veya e-devlet’ten https://www.turkiye.gov.tr/yok-okul-tanima- belgesi-sorgulama aracılığı ile teyit edebilirsiniz.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının denklik durumunu ise YÖK https://denklik.yok.gov.tr/ aracılığı ile teyit edin” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)