Doğu Ekspresi’nde facia son anda önlendi

Kars-Ankara seferini gerçekleştiren Doğu Ekspresi dağlardan kopup raylara düşen kayadan dolayı aksadı. Rayların üstüne düşen kayayı trenin makinistinin erken görmesiyle yaşanabilecek bir felaketin de önüne geçilmiş oldu.

YAŞAM 03.04.2022, 14:40
Doğu Ekspresi’nde facia son anda önlendi

Kars’ta tren garından sabahleyin saat 08.00 sularında hareket eden Doğu Ekspresi ana hat raylarına düşen kayaların yolu kapatmasından dolayı yolculuk kısa bir süre aksadı. Kars Sarıkamış’ta Topdağı mevkisindeki tren raylarına havaların ısınmasının ardından dağdan kopmuş olan bir kaya parçası düştü. Seyir durumundaki Doğu Ekspresi’nin makinistinin dikkatli olması ve treni son anda durdurması ise meydana gelebilecek bir kazayı önledi.

Makinistin trene bağladığı halatla kaya kaldırıldı

Rayların üstüne düşen kayadan sebeple tren bir süre bekletildi ve vagonlardan inen yolcular bir süre rayların üzerinden kayayı kaldırmaya çalıştı ancak başarılı olamayınca makinistin trene bağladığı halatı kayaya bağlayarak çekmesinin ardından kaya raylardan başarılı bir şekilde kaldırıldı.

Tren 1,5 saat rötar yaptı

Yolcular ardından vagonlara binerek kaldıkları yerden yolculuklarını sürdürdü. Doğu Ekspresi hattına düşen kaya sebebiyle ise tren yaklaşık olarak 1,5 saatlik rötar yapmış oldu.

Yorumlar (0)