Diyarbakır’da evlat nöbeti sürüyor: “Artık teslim olun”

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri dönmesi için HDP’nin İl Başkanlığı önündeki nöbetlerine aralıksız olarak devam eden Diyarbakır anneleri bir kez daha evlatlarına seslenerek, “Artık teslim olun” çağrısı yaptı.  

YAŞAM 03.04.2022, 15:07 04.04.2022, 14:40
Diyarbakır’da evlat nöbeti sürüyor: “Artık teslim olun”

Diyarbakır’daki evlat nöbeti 944’üncü gününe girdi. Kaçırılan çocuklarını geri isteyen aileler kentte bulunan HDP İl Başkanlığı binasına akın ederek senelerdir oturma eylemi gerçekleştiriyor. Birçok aile bu eylem sayesinde çocuklarına kavuşurken, onlarca ailenin sabırlı bekleyişi ise sürüyor. 

HDP’ye tepki devam ediyor

Bölgede kaçırılan çocukların HDP eliyle götürüldüğünü belirten aileler, bu sebeple HDP İl Başkanlığı binası önünde toplanarak hem eylemlerine devam ediyor hem de gelecek güzel bir haber için umutlu bekleyişlerini sürdürüyorlar. 

Eylemler 2019’dan beri sürüyor

Eyleme katılan aileler ellerinde kaçırılan çocuklarının fotoğraflarını göstererek, özellikle basın mensupları vasıtasıyla seslerini çocuklarına duyurmaya çalışıyorlar. 2019 yılından bu yana süren eylemler aileler tarafından yoğun destek buluyor. 

“Dön gel artık”

Çocuğunun fotoğrafıyla uzun süredir evlat nöbetinde yer alan annelerden olan Necibe Çifçi, güzel bir haber almak umuduyla eylemlere devam ettiklerini belirtti. Bir anne olarak bu zamana kadar PKK’dan çok çektiğini vurgulayan Çiftçi, “Bir çocuğumu bunlar katletti. Bir çocuğumu da kaçırdılar. Bu acılar PKK ve HDP bizlere yaşatıyor. Benim 2 tane çocuğum bir hiç uğrunda benden koptu. Birini toprağa verdim. Birisini de dağa kaçırdılar. Bir kez daha sizin aracılığınızla yavruma seslenmek istiyorum. Oğlum ne olursun dön, gel artık. Artık dön ve teslim ol” ifadelerini kullandı. 

“Çağrımıza kulak verin”

Evlat bekleyişine devam eden bir diğer anne Rahime Taşçı da uzun senelerdir çocuğundan habersiz olduğunu belirterek, “Teslim olun” çağrısını yineledi. Yaşadığı acıları paylaşan Taşçı, “Neredeyse 9 esne oldu. 3 yıldır da buradaki eylemlere katılarak çocuğumun yollarını gözlüyorum. Bu süreçte çok acı çektik, çok yıprandık. Evlat acısı çok başka. Çocuğum hayatta mı değil mi onu dahi bilmiyorum. Eğer beni duyuyorsa bir kez daha ona sesleniyorum. Çocuğum dön gel. Korkma sakın. Gelin artık teslim olun. Sizleri bekliyoruz. Bizim çağrımızı kulak verin. Bizler sizler için buradayız” dedi. 

Yorumlar (0)