Dışişlerinden Myanmar uyarısı: Mecbur kalmadıkça gitmeyin

Myanmar'daki bazı grupların, iş vaadiyle kaçırdıkları kişileri bırakmak için fidye istediklerini bildiren Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'a seyahat uyarısında bulundu. Ülkede devam eden olağanüstü hal durumuna dikkat çekilen açıklamada, mecbur kalınmadığı sürece Myanmar'a seyahat etmemek gerektiği kaydedildi.

YAŞAM 21.01.2023, 10:09 22.01.2023, 13:01 Hakan Öksüz
Dışişlerinden Myanmar uyarısı: Mecbur kalmadıkça gitmeyin

Son zamanlarda insan kaçırma ve fidye vakalarının arttığı Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar, özellikle de zenginler ve turistler için tehlikeli hale gelmeye başladı. Bir uyarı paylaşan Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'a gidecek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Seyahat planlanan bölgelerdeki güvenlik durumunu öğrenmek için Nepido Büyükelçiliği iletişim kurulması önerildi.

İş vaadi ile insanları kaçırıyorlar

Myanmar'ın sınır bölgelerindeki kişilerin, ülkeye sokma ve internet üzerinden yaptıkları iş vaadiyle insanları kandırdığı kaydedildi. Alıkonulan kişiler için fidye talebinde bulunulduğu belirtildi. Bu tür iş ilanlarına itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakanlık, iş tekliflerini aceleyle kabul etmeden önce internet üzerinden araştırılma yapılması ve söz konusu şirketlerle ilgili Türkiye Büyükelçiliklerine danışılması tavsiye edildi. 

Myanmar'da çatışmalar dinmiyor

Myanmar'da olağanüstü hal durumunun devam ettiği ve ülkede çatışmaların dinmediği kaydedildi. Mecbur kalınmadıkça Myanmar'a gidilmemesi gerektiği belirtildi, mecburiyet durumunda ise Nepido Büyükelçiliği ile iletişim kurulmasının önemine değinildi.

Yorumlar (0)