Dilenci kılığına giren muhabire ahlaksız teklif!

Deney için dilenci kılığına giren ve bir saatte 82 lira toplayan CNN Türk muhabiri Sema Akbulut'a ahlaksız teklif yapıldı.

YAŞAM 24.12.2019, 10:09
Dilenci kılığına giren muhabire ahlaksız teklif!

CNN Türk muhabiri Sema Akbulut ve kameramanlar Serkan Topal ve Ümit Sertabipoğlu, İstanbul’un beş farklı semtinde sosyal deney yaptı. 

Bir saatte 82 lira topladı

Deneyin ilk gününde Akbulut elinde oyuncak bir bebekle Fatih’te cuma namazı çıkışında dilenmeye başladı ve bir saatte tam 82.5 lira topladı. 

Haberin hikâyesini anlatan Akbulut, "Dilencilerin vicdan sömürüsü yaparak para kazandığını hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili bir bilinç oluşturmak için kolları sıvadık. Farklı gelir seviyesinden ve farklı yaş gruplarından insanların yaşadığı beş farklı bölge seçtik." dedi.

"Başka bir kadın yaklaşıp yüzümü okşadı"

Akbulut bu deneyi gündüz vakti yapmasına rağmen çok sayıda ahlaksız teklif ve tacize varan yaklaşımlar yaşadığını sözlerine ekledi. Akbulut, "Bu deneyden çıkarımım, kimse dışarıda çaresiz kalmamalı. Başınıza gelebileceklerin sınırı yok. Bir kadına zarar sadece erkekten gelmiyor, hemcinsinden de gelebiliyor. Kucağımda bebek olmasına rağmen bir erkek gelip ‘Benimle beraber olur musun?’ diye sordu. Başka bir kadın yaklaşıp yüzümü okşadı ve ‘Çok güzelsin, daha çok para kazanabileceğin işler var’ dedi. Gündüz kalabalık yerlerde sadece 1 saat içerisinde bu kadar çok şey yaşayınca dışarıda kalan kadınların, çocukların neler yaşadığını düşünemiyorum bile" ifadelerini kullandı.

Toplanan para, Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak

Kağıt toplayıcısı adamın teklifi sonrası yanlarına gelen bir genç dilenci kılığındaki muhabire, adamın onu rahatsız edip etmediğini sordu. Gencin sorusu üzerine kağıt toplayıcısı oradan uzaklaştı.

Dilendiği farklı semtlerde birbirine çok yakın rakamlar topladığını belirten Akbulut, topladıkları parayı CNN Türk olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)