Deprem sonrası geceyi böyle geçirdiler!

Balıkesir'deki 4,6 büyüklüğündeki deprem en fazla kırsal Akçaköy Mahallesinde hissedildi. Mahalle sakinleri, geceyi dışarıda ateş yakıp ısınarak geçirdi.

YAŞAM 11.12.2019, 09:22 11.12.2019, 09:47
Deprem sonrası geceyi böyle geçirdiler!

Balıkesir'de art arda meydana gelen 23.14'te 4,6, 23.24'te de 4,3 ve 23.46'daki 4,0 şiddetindeki depremleri en fazla hisseden Altıeylül ilçesi kırsal Akçaköy Mahallesi sakinleri dışarı çıkarak ateş yakıp ısınmaya çalıştı. Bazı evlerde de küçük çatlaklık meydana geldi, mahalle sakinleri geceyi dışarıda geçirdi.

Mahalle Muhtarı Şerafettin Demirci, deprem nedeniyle bir tahribat olmadığını belirtti. Vatandaşların biraz tedirgin olduğunu kaydeden Demirci, "İnşallah bir daha olmaz, Allah'tan tek temennimiz bu. Deprem esnasında maalesef yapacak bir şey olmuyor, takdir Allah'a kalmış. Köyümüzdeki eski evlerde birkaç çatlak var, başka da bir sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Şükrü Gurbak da depremi çok şiddetli hissettiğini belirtti. Geceyi sokakta geçirdiklerini kaydeden Gurbak, "Evlere gidip uyuyamıyoruz. Köyümüzde ufak tefek çatlaklar haricinde yok. Şimdi de dışarıdayız ateşin başında. AFAD, belediye, jandarma Allah razı olsun geldiler halimizi hatırımızı sordular gittiler." diye konuştu.

Yorumlar (0)