Genç teknikerin ölümünde 27 dakikalık sır çözülecek!

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın şüpheli ölümünün, sanık Özgür Tarhan'ın "Hatırlamıyorum" dediği 27 dakikalık kayıp zamanın çözülmesi ile aydınlatılacağı bildirildi. 

YAŞAM 11.12.2019, 09:39
Genç teknikerin ölümünde 27 dakikalık sır çözülecek!

29 Temmuz 2019 tarihinde Ankara'da anestezi teknikeri Ayşe Karaman (25), Uzman Dr. Özgür Tarhan'ın (46) evinde ölü bulundu. İhbarı yapan Özgür Tarhan, sabah eve geldiğinde "kız arkadaşını ölü bulduğunu" iddia etti. Yapılan incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde "bazı ağrı kesici ve anestezi ilaçları" bulundu.

Hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan dava açılan Özgür Tarhan, önceki gün ilk defa hâkim karşısına çıktı. Ayşe Karaman'ın isteği üzerine damar yoluyla zofer ve arveles isimli ilaçları verdiğini kabul ederken, ölüme neden olan Propofol isimli ilacı ise Karaman'ın kendinden habersiz çantasından alıp kullandığını ileri sürdü.

Sanık Tarhan'ın "Evden çıktığımda Ayşe hayattaydı" ifadesinin ardından Karaman'ın avukatı Tuğba Gültekin, "Evden hastaneye 9 dakikada varmışsınız. Garajdan hastaneye ise 27 dakikada çıkıyorsunuz. Delil mi karartıyordunuz?" sorusunu yöneltti. Karaman ise bunun üzerine "Hatırlamıyorum" ifadesini kullandı. 

Kapıyı açamadığını iddia etti

Mahkeme tarafından 27 dakikalık sırrın çözülmesi için harekete geçildi. Hastane ve ev kameralarından, sanığın o süre içinde telefon görüşmesinde mi bulunduğu veya başka birileriyle mi görüştüğünün ortaya çıkarılması bekleniyor. 

Bilirkişi tespit raporu, 7 Ocak günü ikinci duruşmada açıklanacak. Öte yandan sanık, evden çıkmasının ardından Karaman'ın arkasından kapıyı üstten kilitlediğini, kilitleme sesini duyduğunu fakat üst kilidi açacak anahtar olmaması sebebiyle kapıyı açamadığını ileri sürdü. Mahkeme, anahtar işinden anlayan bilirkişi ile ölçüm yapılması talebinde bulundu.

Yorumlar (0)