Çoruh'da yüzen tabutlar panik yarattı!

Bayburt kent merkezinden geçen Çoruh Nehri’nde yüzen yeni tip koronavirüsten (Covid-19) yaşamını yitirmiş olan insanlara ait olduğu düşünülen tabutlar büyük tedirginliğe neden oldu.

YAŞAM 15.04.2020, 13:39 15.04.2020, 14:54

Bayburt'un Kaleardı Mahallesi sakinlerinden Nevzat Karaoğlu, Çoruh Nehri'nde art arda yüzen tabutları görünce aşırı derecede korkup durumu polis ekiplerine bildirdi.

Emniyet, zabıta ve itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde olay yerine ulaşarak tabutları nehirden çıkardı.

Görevlilerce yapılan inceleme sonrasında tabutların boş olduğu tespit edildi.

“Yurt dışından gelen tabutlar”

Kaleardı Mahallesi Muhtarı Arif Kalekahyası, tabutların yurt dışından geldiğini ve bir mahalle sakinine imha etmesi için verildiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Mahallemize ait olan ve yurt dışında vefat eden vatandaşların getirildiği tabutlar mahalle mezarlığımızın girişinde uzun süredir bekliyordu. Mahalle sakinlerimiz bunların kaldırmasını istediler. Bende mahalleden bir arkadaşımıza tabutları kırıp bir şekilde değerlendirmesi için tabutları almasını söyledim. Sanırım arkadaşımızın işine gelmedi ve cahilce bir karar vererek ve nereye gideceğini hesap etmeden Çoruh Nehrine atmış. Bu tabutlarla gelen cenazelerin günümüzdeki virüs hastalığından ölen insanlar olmadığını da belirtmek isterim. İkisi uzun süre önce gelmiş birisi ise yakın zamanda kalp krizinden ölen bir vatandaşımıza ait tabutlardır. Yaşanan bu yanlış ve istenmeyen olaydan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)