Çöp evden 170 bin TL para çıktı

Aydın'da kötü kokuların gelmesi üzerine mahalle sakinlerinin zabıta ekiplerine haber verdiği olayda kokuların geldiği evin çöple kaplı olduğu görüldü. Yapılan temizlikte evden 170 bin TL'ye yakın kağıt ve madeni para çıktı.

YAŞAM 25.09.2020, 22:37
Çöp evden 170 bin TL para çıktı

Aydın Nazilli'de Turan Mahallesi sakinleri, banka emeklisi olan komşularının evinden kötü kokular almasının ardından zabıta ekiplerine ihbarda bulundu.

Ekipler eve gelerek, hanenin tüm odalarında çöplerin olduğunu tespit etti.

Kağıt destelerini görünce polise haber verildi

Belediye ekipleri tarafından ihbarla olay yerine gelen ekipler evdeki çöp yığınlarının arasında kovalar ve bidonlarla madeni para ve kağıt para desteleri bulunca durumu polise de bildirdi.

Sayım için bankaya götürüldü

Üç sene önce eşinin yaşamını yitirmesinin ardından sokaklarda tartıcılık yapıp, plastik atık ve karton kutuları toplayarak geçimini sağlayan toplamda iki kız çocuğu babası 86 yaşındaki Nazmi A.'nın emekli maaşıyla biriktirmiş olduğu iddia edilen bidonlar dolusu para, polis ve muhtar nezaretinde sayılmak için bankaya götürüldü.

Hesaba yatırıldı

Banka görevlileri tarafından sayılan paranın 29 bin 280 TL'si madeni olmak üzere toplamda 169 bin 280 TL olduğu kaydedildi. Sayılmış olan paranın tutanak altına alınmasının ardından yaşlı adamın hesabına yatırıldığı kaydedildi.

Mahalle sakinleri tarafından kendi halinde bir kişi olarak tanıdıkları komşusunun evinden 2 kamyon çöple beraber yüklü miktarda paranın çıkmasına çok şaşırdıklarını söylendi.

Yorumlar (1)
Aysel 3 yıl önce
Vay be su milletteki şansa bak yüzümüz bikete gulmei gitti ya