Çiftlik Bank sanığı: Para kazanırken mutluydular!

Çiftlik Bank davasında, aylarca firari olan Niyazi Karakoç savunma yaptı. Karakoç, "Müştekiler de sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular" ifadesini kullandı.

YAŞAM 26.12.2019, 16:15
Çiftlik Bank sanığı: Para kazanırken mutluydular!

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, Çiftlik Bank dosyası kapsamında "Tosuncuk" olarak bilinen örgütün bir numarası Mehmet Aydın'ın da aralarında yer aldığı 4'ü firari olan 48 sanıklı dava sürüyor.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 6 tutuksuz sanık ile mağdurlar ve taraf avukatları yer aldı.

"Şirketle ilgili hiçbir olumsuzluk görünmüyordu"

Belediye etkinliklerinde sunuculuk yaptığını gören Mehmet Aydın'dan kendisine teklif geldiğini söyleyen Karakoç, "Şirketle ilgili hiçbir olumsuzluk görünmüyordu. Şu an müşteki olarak yer alan kişiler de o tarih itibariyle sisteme yatırdıkları para nedeniyle gelir sağladıkları için oldukça mutluydular. Ümraniye Belediyesi'ndeki görevimden istifa ederek Şubat 2018'de Çiftlik Bank olarak bilinen şirketin genel müdürü olarak göreve başladım. 15-20 gün sonra işlerin iyi gitmediğini fark ettim. 2018 yılının mart ayında görevimden istifa ettim ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetçi oldum" dedi.

Suçlamaları reddeden sanık Karakoç, "Benim çalıştığım dönemde müşteki olarak gösterilen kişiler zaten benden önce sisteme para yatıran kişilerdi" ifadelerini kullandı.

Duruşmaya gelerek savunma yapan Niyazi Karakoç hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 4 sanık hakkındaki yakalama emrinin devamına hükmetti.

Yöneticilerin 75 bin 206 yıla kadar hapsi talep ediliyor

Örgütün bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın'ın da aralarında yer aldığı 18 kişinin "suç işlemek amacıyla örgüt kurma/yönetme, bilişim sistemlerini araç olarak kullanma suretiyle nitelikli dolandırıcılık, ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Yorumlar (0)