Büyük tehlike teğet geçti

Adıyaman'a bağlı Kahta ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan ilk depremde dağdan kopan ve evleri teğet geçen devasa kayalar, köy sakinlerini bir hayli korkuttu.

YAŞAM 09.03.2023, 18:17
Büyük tehlike teğet geçti

Merkez üssü Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ilçesi olan 7,7 şiddetindeki ilk deprem, ilçeye 45 kilometre mesafedeki Alidam köyünü de etkiledi.

Deprem sebebiyle dağdan kopan tonlarca ağırlıktaki dev kayalar yamaçta bulunan ağaçları devirerek köye doğru ilerledi.

Dağın eteğinde yer alan evlere çok yakın noktalardan yuvarlanan kayalar meyve ağaçları, müştemilat, köyün kanalizasyon sistemi ile içme suyu şebekesine zarar verdi.



Ulaşımı aksattı

Bölgedeki yerleşim yerlerinden bazılarının kullandığı yolun da bir kısmını kapatan kayalar ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

Depremin akabinde günün ağarmasıyla birlikte kayaları gören köylüler büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Adıyaman İl Özel İdaresi personelleri yola düşen kayaların kaldırılması amacıyla çalışma başlattı.



"Evleri teğet geçti"

Köy sakinlerinden Ersin Bektaş, basın mensuplarına, depremde dağdan kopan kaya parçalarının büyük korku ve paniğe yol açtığını dile getirdi.

Dev kayaların iki evi teğet geçtiğinin altını çizen Bektaş, "Depremde dışarı çıktık ve dağın yıkıldığına tanık olduk. Gökyüzü aydınlandı. Kayalar gözümüzün önünde köye doğru yuvarlandı. Çok büyük bir korku yaşadık. Sabah olduğunda bir hayli şaşırdık. Köyümüzün yarısı çok büyük bir tehlike atlattı. Kayalar evleri teğet geçti." diye konuştu. 



"Adeta kıyamet gününü yaşadık"

Hüseyin Gün ise depremde çok büyük bir gürültü duyduklarını, köylerinin toprak altında kaldığını düşündüklerini ifade ederek "Sabah bir baktık ki çok büyük kayalar düşmüş. Çok büyük bir tehlikeyi atlattık ve halen daha evlere giriş yapamıyoruz. Bazı kayalar evin beş metre yakınından geçti." dedi.

Hasan Bektaş da "Rabbim bizleri korudu. Kayalar tesadüf eseri hiç kimseye denk gelmedi. Adeta kıyamet gününü yaşadık. Depremin ardından da kayalar düştü. Düşen kayalar sebebiyle bazı köylerin yolu ulaşıma kapandı." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)