Bulgaristan'daki salgın, Edirneliyi vurdu!

Bulgaristan'ı vuran grip salgını yüzünden Edirne'deki turist sayısında düşüş yaşandı.

YAŞAM 31.01.2020, 16:38
Bulgaristan'daki salgın, Edirneliyi vurdu!

Edirne'de Cuma günlerinde kurulan ve şehre gelen turistlerin büyük ilgisini çeken pazara uğrayan Bulgarlar, yüzlerindeki maskelerle pazarda dolaşıyor. Şehrin en kalabalık yerlerinden biri olan Ulus Pazarı'nda önceki günlere göre yoğunluğun daha az olduğu görüldü. Bulgar turistler, ülkelerindeki grip salgını yüzünden korunmak için maske taktıklarını açıkladı.

14 ilde salgın alarmı verilmesine sebep olan grip salgını yüzünden başkent Sofya'daki okulların da dâhil olduğu bin 300 okul, 6 Şubat'a kadar tatil edildi. Bulgar eczanelerinde en fazla aranan ürün ise aktif karbon filtreli yüz maskeleri olarak öne çıkıyor.

Ulus Pazarı esnafı ise grip yüzünden azalan turist sayısından dolayı mutsuz. Recep Büyük, "İşler çok zayıf. Bulgaristan'dan gelen yok. Bir kısım Bulgar'ın Çorlu'ya gittiğini duyuyoruz. Bir kısmının da mevsim nedeniyle gelmediğini düşünüyoruz. Grip salgını da varmış ama bununla ilgisi var mı bilemiyorum. Özellikle son 1 haftadır işlerimiz çok düştü" diye konuştu. Bir başka esnaf Recep Karagöz ise "Bulgar şu anda gelmiyor, son zamanlarda oldukça düştü işlerimiz. Grip salgınının bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Gelen zaten maskesiyle geliyor, alışverişini yapıyor. Bence bu durgunluğun sebebi mevsimsel. Ama bu zor süreç de geçecek ve tekrar yoğunlaşacak" dedi.

Pazar esnafından Mustafa Bektaş ise turist sayısındaki azalma için "İşlerimiz oldukça düştü. Gripten olabilir diye düşünüyorum. Bulgaristan'da salgın var zaten bunun da etkisi var sanırım. Bir de mevsimsel olarak her yıl bu aylarda zaten işlerimiz düşüyordu. Bu durum daha da etki etti" diye konuştu.

Alışveriş için günübirlik olarak Bulgaristan'dan gelen Maria Demçova, "Bulgaristan'dan alış veriş için geldik. Hava da güzel olduğu için bugünü tercih ettik ve cuma pazarına geldik. Bazıları maskeyle geliyor önlem amaçlı, doğal olarak korunma amaçlı. Ama Bulgaristan'daki salgın bizi etkilemedi. Ondan dolayı bugün pazardayız ve alış veriş yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Bulgaristan Türklerinden biri olan Eren Tungay da "Alışveriş ve gezmek için geldik. Şu ana kadar Yunanistan'da 1 kişi ölmüş diye duyduk ama Bulgaristan'da daha fazla. En son duyduğumuza göre 135 kişi yakalanmış. Ama grip salgını bizi etkilemedi ve bugün alışverişe geldik" dedi.

Yorumlar (0)