Zonguldak Valisi: Temennimiz canlı ulaşabilmek!

Zonguldak'ta mühürlenmesine rağmen kaçak olarak çalıştırılan kömür ocağında göçük meydana geldi. Mahsur kalan işçiler Murat Ovaz ile Sabahattin Kalaycıoğlu'nu kurtarma çalışmaları sürüyor.

GÜNDEM 31.01.2020, 16:51
Zonguldak Valisi: Temennimiz canlı ulaşabilmek!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletildiği aktarılan bir maden ocağında göçük meydana gelmişti. 

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, maden ocağının ruhsatlı çalışırken kapatıldığını, ardından kaçak olarak çalıştığının belirlendiğini ve mühürlendiğini söyledi. 

Buna rağmen maden ocağının kaçak olarak tekrar faaliyet gösterdiğini kaydeden Bektaş, "Burası daha önceden ruhsatlı, izinli çalışan bir yermiş, sonra kapatılmış. Kaçak çalışma yapıldığı için mühürlenmiş. Ama yine açılmış. Çalışılmaması gereken bir ocak. Bu arkadaşlar burada çalışmaya niyetlenmişler. Aşağıya inmeye çalıştıkları aracın kancası çıkıyor ve araç ocağı yıkarak, aşağıya iniyor. Üç kişiden biri geri çıkıyor. İki kişi akşamdan bu yana mahsur. İki işçimiz orada, yakınları yukarıda bekliyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekibi çalışıyor. Neredeyse ocağı yeni baştan yaparak, yıkıntıları temizleyerek gidiyorlar. Epeyce yol aldılar. Temennimiz iki işçimize canlı olarak ulaşabilmek ve onları yakınlarına kavuşturabilmek." ifadelerini kullandı. 

"Şu an 140 metreye kadar inmiş durumdalar"

Bektaş, maden ocağının 170 metre derinliğinde olduğunu ve ekiplerin 140 metrede çalışmalarına devam ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Geçmiş olsun. Allah benzerlerinden saklasın. Allah bize de biraz daha akıl fikir versin. Biraz daha iş güvenliği kurallarını dikkate alarak, çalışmayı nasip etsin. Ocak 170 metre bir kanal. Şu an 140 metreye kadar inmiş durumdalar. Burada çöküntü var. Bu malzemeleri temizliyorlar. Ya muhtemelen buradalar ya da 30 metre aşağıdalar. İnşallah yakın zamanda ulaşılacak. Temennimiz canlı ulaşabilmek. Bu hepimizi mutlu edecek. Allah sabır versin."

"Güvenliksiz ortamda arkadaşlarımız çalıştırılıyor"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, yönetim kurulu üyeleriyle beraber yapılan çalışmaları inceledi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekiplerinin göçükte kalan işçiler için büyük bir çaba harcadığını kaydeden Yeşil, "Yakın zamanda rödovans olarak çalıştırılan yerde iş kazası olmuş. Şu an TTK ekipleri, seferber oldu arkadaşlarımızı çıkarmak için. Buranın saha ruhsatı iptal edilmiş. Yaşanan kaçak ocak gerçeği. Güvenliksiz ortamda arkadaşlarımız çalıştırılıyor." açıklamasını yaptı. 

Diğer yandan, kaçak ocağın sahibi Olcay Adalı'nın gözaltına alındığı bildirildi. 


 

Yorumlar (0)