Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sivas çevreleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Akdeniz’in Toroslar bölümlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az ve parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Kars, Erzurum, Sinop, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Ardahan'ın güney ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

YAŞAM 06.09.2022, 09:23
Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Yaz aylarını geride bıraktığımız bu dönemde yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağışlar etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Marmara'nın doğusuna sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sivas çevreleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Akdeniz’in Toroslar bölümlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az ve parçalı bulutlu geçeceği belirtiliyor. Yağışların, Doğu ve Orta Karadeniz kıyıları, Kars, Erzurum, Sinop, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Ardahan'ın güney ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Hava sıcaklıklarında ciddi bir değişiklik yok

Hava sıcaklıklarının doğu ve iç kesimlerde 2-6 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. 

Rüzgar: Genellikle kuzeyli, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güneyden hafif, yer yer orta kuvvette, Kıyı Ege ile Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. 



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara: Az ve parçalı bulutlu 25 derece, 

İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26 derece,

İzmir: Az ve parçalı bulutlu, 30 derece, 

Adana: Parçalı bulutlu, yerel gök gürültülü sağanak yağışlı 36 derece,

Antalya: Az ve parçalı bulutlu, 31 derece,

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor 23  derece,

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor 23 derece,

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 derece,

Diyarbakır: Açık ve az bulutlu, 38 derece.

Yorumlar (0)