Breaking Bad dizisini aratmadı

ABD'nin Arkansas eyaletinde yaşanan olay "Breaking Bad" dizisini aratmadı. Okul laboratuvarında uyuşturucu madde imal eden iki kimya profesörü tutuklandı.

YAŞAM 18.11.2019, 15:50
Breaking Bad dizisini aratmadı

Arkadelphia'da bulunan Henderson Eyalet Üniversitesi'nde görev yapan iki kimya profesörünün okul laboratuvarında uyuşturucu madde ürettikleri ortaya çıktı.

Emniyet güçlerinin yaptığı açıklamada, Terry David Bateman ve Bradley Allen Rowland isimli iki profesörün cuma günü tutuklandığı ve uyuşturucu yapımında kullandıkları materyallere de el konulduğu ifade edildi.

Kokular yayılınca ortaya çıktı

Arkadelphia sözcüsü Tina Hall, iki profesörün 11 Ekim'de izne ayrılmalarından üç gün sonra okulun kimya laboratuvarından uyuşturucu madde kokuları gelmeye başladığını söyledi. Hall yayılan kokular yüzünden polislerin soruşturma başlattığını, laboratuvarın ise uzmanlar tarafından havalandırılmasının ardından 29 Ekim’de tekrar açıldığını belirtti.

Breaking Bad dizisini akıllara getirdi

Yaşanan olay Amerika’da AMC kanalında 2008-2013 yılları arasında yayınlanan ve Walter White isimli bir kimya öğretmeninin hikâyesinin anlatıldığı "Breaking Bad" dizisini akla getirdi.

Söz konusu dizide Bryan Cranston’ın canlandırdığı ve akciğer kanseri olduğunu öğrenen White isimli karakter, ölümünden sonra ailesinin geçimini sağlayabilmesi için uyuşturucu madde üretmeye başlıyor.

Yorumlar (0)