"Bolulu Köroğlu" bu kez Yozgat'ta çıktı

"Robin Hood" olarak tanımlanan ama bizim "Loxleyli (Lakslili) Robin Hood" yerine kendi kahramanımız olan "Bolulu Köroğlu" demeyi tercih ettiğimiz o meşhur hayırsever midir ya da Köroğlu'ndan etkilenen bir iyiliksever midir bilinmiyor ama Yozgat'ta bir kişi, Köseoğlu Mahallesinde bulunan bakkalın veresiye defterini satın aldı.

YAŞAM 19.02.2020, 14:26
"Bolulu Köroğlu" bu kez Yozgat'ta çıktı

Yozgat’ta bir hayırsever, Köseoğlu Mahallesinde bulunan bakkalın veresiye defterini satın alarak ödeme güçlüğü çeken mahallelinin tüm borçlarını ödedi.

Yozgat şehir merkezi Köseoğlu Mahallesinde Osman Kürekçi’nin işlettiği bakkala gelen bir hayırsever, yaptığı davranışla mahalle halkını ve bakkalı şaşırttı. Kimliği öğrenilemeyen hayırsever, bakkalın veresiye defterini satın alarak mahalle halkının bakkala olan tüm borcunun ödemesini yaptı. Yaklaşık 7500 lira ödeme yapan hayırsever, kim olduğu bilinmese de yaptığı davranış ile mahalle halkının gönlünü kazandı. Hayırseverin kim olduğu pek tabii tüm mahalleli tarafından merak ediliyor.

Köseoğlu Mahallesinde bakkal işleten ve veresiye defterini hayırsevere satan Osman Kürekçi olan bitenleri şu şekilde paylaştı:

"Geçen günlerde sabah saatlerinde sıradan bir vatandaş geldi selam verdi, 'veresiye defterine bakabilir miyim' dedi. 'Bak, ne yapacaksın' diye sordum. 'Hesapla ödeyeceğim' dedi. Birlikte hesapladık. Hesapladığımız tüm sayfaları yırtıp aldı, parasını ödedi çekti gitti. Burada oturan normal gelirli vatandaşlar var. Yaklaşık 20-25 kişinin hesabını ödedi. Bu vatandaşı hiç görmedim. Yeni gördüm. Türkiye genelinde geziyormuş. Bize de denk geldi. Allah razı olsun kendisinden. Borcu olan vatandaşları sevindirdi. Arkasından herkes dualar etti, 'Allah razı olsun' dediler. Mahalleliler bana sordular 'kim ödedi' diye ama 'tanımıyorum' diyorum. Ödeme yapan bu hayırseveri şimdi herkes merak ediyor."

Hayırsevere teşekkür eden mahalle sakinlerinden Bayram Ekici ise şunları söyledi:

“20 yıldır bu mahallede oturuyorum. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Doğal olarak hepimiz, bu hayırveserin kim olduğunu merak ediyoruz. Allah kendisinden gani gani razı olsun. Borcu olan vatandaşların borçlarını kapatmış gitmiş. Allah razı olsun adamdan. Her kimse, garibanların borcunu ödedi gitti. Ben emekliyim. Benim de borcum falan yok ama adam herkesin borcunu ödemiş. Mahalleliler olarak çok merak ediyoruz. Kim olduğunu bilmiyoruz, tanımıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz ve dua ettiğimizi bilmesini istiyoruz.”

Yorumlar (0)