Bolu ve Bayburt'ta dün başlayan orman yangınları devam ediyor!

Ülke genelinde etkili olan sıcaklıklar nedeniyle dün yurdun farklı bölgelerinde orman yangını meydana geldi. Bolu ve Bayburt'taki yangın söndürme çalışmaları hala devam ederken, Antalya ve Bingöl'de alevler kontrol altına alındı.

YAŞAM 16.08.2023, 09:57 16.08.2023, 11:54
Bolu ve Bayburt'ta dün başlayan orman yangınları devam ediyor!

Ülke genelinde etkili olan aşırı sıcaklar nedeni ile yurdun pek çok noktasalından orman yangını haberleri geliyor. Antalya, Bolu, Bayburt ve Bingöl’de dün başlayan orman yangınları hala kontrol altına alınmaya çalışıyor. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Bolu’daki yangın devam ediyor

Bolu Göynük'te, Güneyçalıca köyü mevkiindeki ormanlık alanda dün yangın çıktı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın etkisi ile daha da büyüyen yangının söndürülmesi için bölgede çalışmalar devam ediyor. Yangına, karadan ve havadan müdahale edildi.

Yangına ilişkin açıklama yapan Valilik kaynakları, Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın bölgede inceleme çalışmalarına katıldığını belirtti.

Yapılan ilk tespitlere göre yangının, elektrik hattından kaynaklandığı değerlendirildi. Yangına valilik koordinesinde, 1 yangın uçağı, 2 yangın helikopteri, 10 su tankeri, 10 arazöz, 6 hizmet aracı, 2 dozer, 5 İlk müdahale aracı, 4 jandarma personeli, 110 orman personeli ve 20 vatandaş ile hem karadan hem de havadan müdahale edildiği belirtildi.

Yangın söndürme çalışmalarının ise titizlikle ve hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

Alevlerin yayılımının kısmen engellenmesi üzerine havanın kararması ile uçaklarla ve helikopterle yapılan müdahaleye de ara verildi.

Ekiplerin alevlere karadan müdahalesi devam ediyor.

Bayburt’da örtülü yangın!

Bayburt'ta dağlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

Merkeze bağlı Helva köyündeki dağlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı örtü yangını çıktı.

Vatandaşların ihbarı ile bölgeye itfaiye, jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD ve İl Özel İdaresi ve ekipleri sevk edildi.

Dağlık alanda meydana gelen yangına, rüzgar ve arazinin engebeli olması ve nedeni ile zor şartlar altında müdahale ediliyor.

Yaklaşık 350 dekar alana yayılan alevlerin kontrol altına alınması için köylülerin de desteği ile çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer, alevlerin yerleşim yerine sıçrama durumunun şu an için söz konusu olmadığını ifade etti.

Bingöl’de yangın kontrol altına alındı

Bingöl'ün Genç ilçesindeki Servi köyü kırsalında bulunan ormanlık alanda da dün henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın rüzgarın etkisi ile giderek büyüdü.

Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda yangın konrol altına alındı. 

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından da destek verilen yangına, 4 arazöz, 2 helikopter, 2 itfaiye aracı, 4 ilk müdahale, 3 iş makinesi ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi itfaiye ekipleri ile sivil toplum kuruluşu gönüllüleriyle birlikte müdahale edildi.

Sarp arazide meydana gelen yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda kontol altına alındı. 

Antalya Akseki'de yangın söndürüldü

Antalya Akseki’deki Kuyucak Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayıç çıkan yangın söndürüldü. 

Vatandaşlar dumanı görür görmez yangını yetkililere ihbar etti. Bunun üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede yayılan alevlere 5 uçak, 6 helikopter, 8 su tankeri ve 25 arazözle müdahale edildi.

Havanın kararmasıyla helikopter ve uçak çalışmalarına ara verildi. Bu araçların yerine yangın bölgesine gece görüşlü 2 yangın söndürme helikopteri gönderildi.

Helikopterler, denizden taşıdıkları suyu yanan alanların üzerine bırakarak söndürme çalışmalarına destek oldu.

Yangına, 34 arazöz, 8 yer ekibi, 5 dozer, 10 ilk müdahale aracı, 10 su ikmal aracıyla 450 kişilik ekip müdahale etti.

Yorumlar (0)