MİT’ten nefes kesen operasyon: Celal Birdal etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği nokta operasyonda terör örgütü PKK/KCK'nın sözde basın ve arşiv sorumlularından Celal Birdal etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 16.08.2023, 10:10 Şeyda Gül
MİT’ten nefes kesen operasyon: Celal Birdal etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye’ye yönelik çok sayıda eylemin faili olarak aranan Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal’ı hassas bir şekilde takip etti. Kurduğu ajan ağıyla Celal Birdal’ın PKK/KCK’nın HPG basın ve arşiv sorumlularından olduğunu belirleyen MİT, terörist Birdal’ın Irak’ın kuzeyinde Gare alanında faaliyet gösterdiğini öğrendi.

MİT’in saha ajanlarından mükemmel çalışma

Terörist Celal Birdal’ın, Irak kuzeyindeki Zap ve Hakurk alanlarında faaliyet gösterdiği dönemlerde Türk güvenlik güçlerine karşı düzenlenen çok sayıda eylemin faili olduğunu belirleyen MİT’in saha ajanları, terörist Birdal’ın bazı eylemleri bizzat kendisinin gerçekleştirdiğini ve bazı eylemler içinse diğer terörist grupları yönlendirdiğini tespit etti.

Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal öldürüldü

Terörist Birdal’ı takip etmesi için saha ajanlarını özel olarak görevlendiren MİT, teröristi adım adım izledi. Terörist Birdal’ın bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye’ye gitmeye özendirmek amacıyla görüştüğü bilgisini elde eden MİT’in saha ajanları, operasyon için düğmeye bastı. Nefes kesen takip sonrası operasyon kararı alan MİT, Sidar Serhat kod adlı Celal Birdal’ı beraberindeki diğer örgüt mensuplarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Terörist Celal Birdal PKK’nın basın sorumlusuydu

Konya Selçuk Üniversitesi-Mühendislik programında öğrenim gördüğü belirlenen terörist Celal Birdal’ın öğrencilik yıllarında terör örgütü PKK/KCK’nın Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde sorumlu olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi. Akabinde, terör faaliyetlerini Suriye ve Irak’ta sürdüren terörist Birdal’ın, Irak/Hakurk alanında ağır silah eğitimi aldığı aktarıldı. Terörist Celal Birdal’ın Irak/Zap alanına geçerek lojistik faaliyetlerinde sorumlu seviye rol üstlendiği bilgisi paylaşıldı.

Terörist Birdal ideolojik eğitimler vermiş

Irak’ın kuzeyinde Zap ve Hakurk alanlarında güvenlik güçlerimize karşı eylemlerde yer alan terörist Birdal’ın, bilahare Irak/Gare alanı Here bölgesinde takım sorumluluğuna getirildiği öğrenildi. Irak/Gare alanında bulunan Haki Karer Akademisi’nde ideolojik eğitimler veren terörist Birdal’ın son olarak HPG basın ve arşiv sorumlularından olduğu ortaya çıktı.

Yorumlar (0)