Bolu'da yuvasından düşen karga yavrusuna evlerinde özenle bakıyorlar

Bolu'ya bağlı Mudurnu ilçesinde kartal saldırısı neticesinde yuvadan düşen yavru kargaya sahip çıkan çift, kuşu büyüttükten sonra doğal yaşam ortamına bırakmak istiyor.

YAŞAM 26.05.2021, 23:11 27.05.2021, 14:30
Bolu'da yuvasından düşen karga yavrusuna evlerinde özenle bakıyorlar

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ikamet eden Fatma ve Mesut Yanıkoğlu çifti, kartal saldırısı neticesinde yuvasından düştüğünü görerek evlerine aldıkları sevimli yavruya özenle bakıyor.

İlçeye bağlı Bulanık köyünde yaşayan 3 çocuk ve 1 torun sahibi Fatma (55) ve Mesut Yanıkoğlu (60) çifti, evlerinin yanında yer alan kavak ağacındaki yuvada bulunan yavru karganın, kartalın saldırısı ile birlikte yere düştüğünü gördü.



Ciğer ve etle besliyorlar

Kargayı alıp evlerine götüren hayvansever çift, yaklaşık olarak 15 gündür baktıkları kuşu ciğer ve etle besliyor.

Kargaya büyük bir özenle bakan Yanıkoğlu çifti, günün her saniyesini onunla geçiriyor.



Uçmayı öğretiyorlar

Başlarına ve omuzlarına çıkan yavruya çok alışan çift, uçmaya başlar başlamaz onu doğaya salmayı düşünüyor.

Mesut Yanıkoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kargaya baktıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kartalın karga yavrularından birini alıp götürdüğünü, diğerini ise yere düşürdüğünü aktaran Yanıkoğlu, "Hayvanlar bağırmaya başladı. Hemen yanlarına gidip yetiştik, yavrulardan birini bulduk. Uçamıyordu. Sokak hayvanları yakalamadan eve getirdik. Yiyecek olarak ne vereceğimizi şaşırdık. Et, balık, ciğer gibi şeyler veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Bize çok alıştı"

Yanıkoğlu, sevimli kuşun kendilerine çok alıştığını söyleyerek, "Ona 'Hasan' adını verdik. Uçmaya alıştırıyorum fakat pek gitme taraftarı değil. Bizimle yatıyor, beraber yemek yiyoruz, çay da içiyor. Hiç yabani davranmıyor. 'Besle kargayı oysun gözünü.' derler, hiç de öyle değil. Tabii ki evde tutma taraftarı değilim, sonuçta doğa hayvanı. Uçmayı tamamen öğrendikten sonra doğal yaşam ortamına bırakacağım." dedi. 

"Nasıl ayrılacağımızı bilemiyorum"

Fatma Yanıkoğlu ise evlerinin adeta maskotu haline gelen karga yavrusunu çok sevdiklerini aktararak, "Çok iyi bir şekilde besliyoruz. Bazı yemekleri yemiyor. O da bizimle çok mutlu. Bize çok alıştı. Nasıl ayrılacağımızı bilemiyorum." sözlerini sarf etti.







Yorumlar (0)