Bodrum'da son kullanma tarihi geçmiş olan 700 kilo et ele geçirildi

Muğla'ya bağlı Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde, bir yemek şirketinde, son kullanma tarihi geçmiş 700 kilogram tavuk eti, hindi eti ve kırmızı et ele geçirildi. Ekipler tarafından el konulan etler imha edilirken, yemek şirketine bin 500 TL ceza kesildi.

YAŞAM 13.01.2021, 21:24 14.01.2021, 13:50
Bodrum'da son kullanma tarihi geçmiş olan 700 kilo et ele geçirildi

Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Denetim personelleri, dün gerçekleştirilen rutin denetimlerde, bir yemek şirketinin deposunda, son kullanma tarihi geçmiş vaziyette olan 700 kilogram kırmızı ve kanatlı et bulunduğunu belirledi. 

Söz konusu şirkete, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından toplamda bin 500 TL cezai işlem uygulanırken, tarihi geçmiş olan ürünler, belediye çalışanları tarafından imha edildi.

Rutin olarak gerçekleştiren denetimlerin yanı sıra, Bodrum sakinlerinin bildirdiği şikayetleri de dikkate alarak denetim gerçekleştirdiklerini kaydeden ekipler, ürünleri satın alınırken, son kullanma tarihine dikkat edilmesine dair uyarılarda bulundu.

Ürünlerin üzerinde imalat ve son tüketim tarihinin bulunmamasının, gıda maddesinin takip edilebilirliğinin olmadığı anlamına geldiğini belirten yetkililer, vatandaşları söz konusu ürünlerden satın almama, satışını gerçekleştirenleri de 'ALO 174 Gıda Denetim Hattı' ile belediye birimlerine bildirme çağrısında bulundu.



Yorumlar (0)