Bitlis’te bahar mevsiminde 10 metrelik karla mücadele

Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 10 metreye ulaştığı Nemrut Dağı eteğinde yol açma faaliyetleri sürüyor.

YAŞAM 18.04.2021, 01:11 18.04.2021, 17:40
Bitlis’te bahar mevsiminde 10 metrelik karla mücadele

Tatvan ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan, dünyanın ikinci, ülkemizin en büyük krater gölünün yolunun ulaşıma açılması için çalışan ekipler, nisan ayının ortasında da karla mücadeleyi sürdürüyor. 

İş makinelerinden yüksek

Ülkemizin birçok bölgesinde bahar mevsimi yaşanırken, kentte kar kalınlığının iş makinelerinin boyunu geçtiği Nemrut Dağı eteklerinde 3 gündür karla mücadele faaliyetleri yapılıyor. 

EDEN (Avrupalı Seçkin Destinasyonlar) projesi çerçevesinde 'Mükemmeliyet Ödülü' alan Nemrut Krater Gölü'nün, ziyaretçilerinin ulaşabilmesi için kardan kapanan yolunu kısa bir süre zarfında açılması amaçlanıyor. 

"10 metreye ulaştığı noktalar var"

Karla mücadele faaliyetlerini bizzat yerinde inceleyen ve Bitlis İl Özel İdaresi'nde şef olarak görev yapan Nail Aşit, “Bazı noktalarda kar kalınlığının 10 metreye ulaştığı alanda yolun yaklaşık olarak yüzde 80’lik bölümünü bitirmiş vaziyetteyiz. Allah'ın izniyle birkaç gün içerisinde krater gölüne varmış olacağız. Arkadaşlarımız burada oldukça zor koşullarda çalışıyor. Gerek karın yüksekliğinden gerekse de soğuktan dolayı çalışmalarımız büyük zorluklarla devam ediyor. Allah'ın izniyle kazasız belasız bir şekilde krater gölüne ulaşmış olacağız. Tabii ki Nemrut Krater Gölü, Türkiye için ve turizm için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Burayı mümkün olan en kısa sürede açıp, halkımızın hizmetine sunuyor olacağız." sözlerini sarf etti. 





























Yorumlar (0)