Bir gün evli kaldığı eşine ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edildi 

Kastamonu’da yaşayan 33 yaşındaki Mustafa Duman, yalnızca 1 gün evli kalıp boşandığı eşine ömrü boyunca aylık 700 TL nafaka ödemeye mahkum edilince sesini duyurmak için yürüme eylemi başlattı. Duman, Kastamonu’dan İstanbul’a 3’üncü kez yürüyerek sesini yetkililere duyurmaya çalışıyor. 

YAŞAM 15.10.2021, 14:46
Bir gün evli kaldığı eşine ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edildi 

Kastamonu’nun Pehlivan köyünde ikamet eden 33 yaşındaki Mustafa Duman, sosyal medya üzerinden tanıştığı Ayşe ile 2 sene boyunca görüşmüş ve Ekim 2017’de kendisiyle evlenmişti. Eşinin yüzünü yalnızca düğün gecesinde gördüğünü belirten Duman, sonrasında eşi Ayşe’nin ailesiyle birlikte İstanbul’a gittiğini ve bir daha haber alamadığını söylüyor. Eşinden ve eşinin ailesinden bir daha haber alamayınca boşanma davası açan 33 yaşındaki şahıs, boşanma işleminin henüz gerçekleşmediğini ve buna rağmen mahkemenin kendisini 1 gün evli kaldığı eşine ömür boyunca aylık 700 lira nafaka ödemeye mahkum ettiğini aktarıyor. 



Haksızlığa dikkat çekmek için yürüyor 

Duman: “4 senedir bitmeyen bir boşanma davam var. Boşanma davası sürerken nafaka hakkındaki itirazımı da yargı mercilerine taşıdım. Kastamonu’dan farklı şehirlere yürüyerek bu haksızlığı tüm ülkeye duyurmak istiyorum. İlk yürüyüşümde Kastamonu’dan İstanbul’a gittim. Yaklaşık 373 kilometre yol kat ettim ve Sakarya’ya ulaştım. Buradan da İstanbul’a geçeceğim. Sesimi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurmak istiyorum.” 



Sırtında Türk bayrağı ile kilometrelerce yürüyor 

Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forslu tişörtü ve sırtında Türk bayrağı ile yürüyen Mustafa Duman, İstanbul’a ulaştığında toplamda 1398 kilometrelik yol kat edeceğini ifade etti. Sesini duyurmak için 3’üncü kez yollara düştüğünü aktaran Mustafa Duman, “Ankara’ya bu 3’üncü yürüyüşüm. Bir günlük resmi nikahlı eşime aylık 700 lira nafaka ödemeye mahkum edildim. 5 Ekim 2021’de ise tekrar yürüyüşe başladım. İkinci yürüyüşümde de Kastamonu’dan Ankara’ya yürüyüşe geçtim. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çağrıldım ve orada da sorunlarımı dile getirdim fakat sonuç alamadım. Bu yüzden de hukuk yönünden mücadelem devam ediyor. Şimdi tekrar yürüyüşe geçtim, bu 3’üncü yürüyüşüm.  Bu süresiz nafakanın derhal kaldırılması için yürüyorum. 5’inci yargı paketini bekliyorum şu anda tek umudum bu yönde. Bu konuda birçok can yanıyor. Bunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum.” 



“Artık yürürken zorlanıyorum” 

Duman: “İstanbul’a ulaştığımda Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyorum. Bugün Sakarya’dayım. 373 kilometre boyunca yürüdüm. Her ilde konaklayıp dinlenerek yürüyorum. Şu anda 3’üncü yürüyüşüm ve artık ayaklarımda güç kalmadı. İstanbul’a ulaştığım Huber Köşkü’ne gideceğim ve Sayın Erdoğan ile görüşmek istiyorum çünkü tek umudum kendisi. Kapıma sürekli icra ve tebliğler geliyor. Banka borçlarım da var. Yardımseverler sağ olsunlar yardım ettiler de borçlarımın bir kısmını ödedim ama kalan borçlarımı ödeyecek gücüm yok.” 

Yorumlar (1)
Ahmet 3 yıl önce
Süresiz nafaka ilkelliği devam ediyor. Ülkede adalet yok ama bakanı var.