Beş ilin ciğerine bir aile göz kulak oluyor 

Gaziantep Nurdağı’nda yaşayan Bakır ailesi, beş ilin ormanına birden göz kulak oluyor. Kenan Bakır’a 9 yaşındaki kızı ve eşi eşlik ediyor. 

YAŞAM 05.05.2021, 10:39 05.05.2021, 15:27
Beş ilin ciğerine bir aile göz kulak oluyor 

Gaziantep Nurdağı’ndaki Emirtepe Yangın Gözetleme Kulesi’nde konaklayan Kenan Bakır, kızı Zeynep ve eşi Meryem Bakır her yıl ocak-haziran arasında Emirtepe Yangın Gözetleme Kulesi’nde konaklıyor.

1150 rakımlı Emirtepe’de kalan Bakır ailesi, kulenin görüş mesafesinde kalan Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay’daki ormanlara göz kulak oluyor.



10 senedir bu görevi başarıyla yürütüyorlar

Bakır ailesi, 10 senedir gözetleme görevini başarıyla yürütüyor. Herhangi bir yangın durumunda İl Orman Müdürlüğü’ne haber veren aile, yangına kısa sürede müdahale edilmesini sağlıyor. Ramazan ayında da iftarını ve sahurunu kulede yapan aile, eline aldığı dürbünler ile günü açıp yine bu şekilde günü kapatıyor.

Haftalık bir gün izni olan ve 6 ay boyunca yalnızca bu sürede ilçeye giden aile, doğayla iç içe olmayı sevdiklerini ve bu sebeple görevlerini severek icra ettiklerini belirtiyor.



“Görevimiz, kutsal bir görev”

Kenan Bakı, görevini şu şekilde anlatıyor: “Ailemle birlikte 10 senedir bu görevi yürütüyoruz. Kulemizin geniş açısı oldukça geniş. Bu kuleden yaklaşık 32 bin hektarlık ormanlık alanı görüyoruz. Biz ailece kuleci olarak görev yapıyoruz. Ben yorulunca eşim nöbeti alıyor. Kızımız da eşim ve benimle birlikte gözetim yapıyor. Kulede tüm yeme içme uyuma işlerimizi devam ettiriyoruz. Görevimiz, kutsal bir görev.”



“Türkiye, yangınlara müdahalede iyi konumda”

“Türkiye, orman yangınlarına müdahale konusunda oldukça iyi konumda. Bizler de bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Amacımız, yangını en kısa sürede görmek ve bunu hızlıca gerekli yerlere iletmek. Gerekirse ilk müdahaleyi yapmak.”
 

Yorumlar (0)