Avukatı öldüren zanlıdan şaşırtan ifade: “Karadenizli olduğum için silah taşırım” 

Kocaeli’de haciz sebebiyle evine gelen avukatı öldüren zanlı, yine hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanının “Neden silah taşıyorsun?” sorusu üzerine katil zanlısı, “Silahı severiz, üzerimizde silah olur.” cevabını verdi. Akıllara durgunluk veren ifadeleri üzerine katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. 

YAŞAM 24.11.2021, 11:29 25.11.2021, 08:45
Avukatı öldüren zanlıdan şaşırtan ifade: “Karadenizli olduğum için silah taşırım” 

16 Mart 2021 tarihinde Kocaeli’nin Gebze ilçesinin Sultan Orhan mahallesinde gerçekleşen olayda Avukat Ersin Arslan (26), icra kararını gerçekleştirmek üzere icra memurlarını da yanına alarak Y.Y. (52) isimli kişinin evine gitti. Evine gelen icra memurları ve avukat ile tartışmaya başlayan Y.Y., tabancasını aldığı gibi Arslan’a ateş etti. Avukat Arslan, ağır yaralı şekilde yere düşerken olaya şahit olanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.  

Genç avukat, ağır yaralanmıştı 

Olay yerine gelen polis ekipleri saldırgan Y.Y.’yi gözaltına alırken ağır yaralı avukat da Gebze’deki bir hastaneye kaldırıldı. Avukat Arslan, burada yapılan tedaviye karşılık vermeyerek hayatını kaybetti. İfadesi alınan Y.Y., çıkarıldığı ilk mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.  



İkinci kez mahkemeye çıktı 

Olayla ilgili görülen duruşma Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken katil Y.Y., bugün ikinci duruşmasına çıktı. SEGBIS ile duruşmaya katılan katil, savunmasında, “Benim yuvam yıkıldı. Kasıtlı olarak yapmadım. 2012 senesinde yakından ya da uzaktan bağlantım olmayan bir şahsın borcundan dolayı evime icralar geldi. Ben günübirlik işte çalışırım. İcradan geldiklerinde evde yoktum. Eşim aradı, 3 kişinin geldiğini söyledim. Eve gittiğimde borcum olduğunu söylediler. Kime borcum olduğunu sorunca da bir firma ismi söylediler. 17 bin TL borcum varmış. Mallarımı haczetmek istediler. O gün 4 bin TL verdik ve konu kapandı.” 

Haciz için ikinci kez kapıyı çaldılar 

Y.Y.: “Daha sonra yanı kişiler yine geldi ve eşyaları haczetmek istediler. ‘Benim şerefim ve namusum sizi hiç mi ilgilendirmiyor?’ dedim. Onlar da ‘Bu bizim mesleğimiz, İcralara giderek para kazanıyoruz.’ dediler. Ben de ’Ekmeğime tecavüz ediyorsunuz.’ dedim. Avukat da bana ‘Doğru, tecavüz benim işim.’ dedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp korkutma amacıyla bir el ateş ettim. Öldürme amacım yoktu. Ateş ederken de hedef almadım. Öyle bir niyetim olsaydı yanındakileri de vururdum. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Sonra da 112’yi aradım.”  

“Karadenizli olduğum için silah taşıyorum” 

Mahkeme başkanı, katil zanlısına “Neden silah taşıyorsun?” diye sordu. Bunun üzerine Y.Y., “Biz Karadenizli olduğumuz için silah taşırız, silahı da severiz. Kendimi bildim bileli, 15-20 senedir silah taşırım.” ifadelerini kullandı.  

Cumhuriyet savcısı, Y.Y. hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan, indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. 



Avukat Ersin Arslan

Yorumlar (0)