Avcılar’ın “selfie’li hırsızı” kameralara yansıdı 

Avcılar’da bir telefon dükkanına müşteri gibi giren ve baktığı her telefonla selfie çekerek iş yeri sahibini oyalayan ve arkadaşının 3 telefon çalmasına yardım eden hırsız, kameralara yansıdı.  

YAŞAM 06.07.2021, 10:59 07.07.2021, 10:08
Avcılar’ın “selfie’li hırsızı” kameralara yansıdı 

Geçtiğimiz pazar günü öğle saatlerinde Avcılar Çiğdem Caddesi üzerindeki bir telefon dükkanında yaşanan olayda kimliği henüz belirlenemeyen yabancı uyruklu biri, müşteri kılığında dükkana girdi. Beğendiği telefonlarla ilgili dükkan sahibine sorular soran ve kameralarına bakmak amacıyla telefonlarla selfie çeken şahsın ardından ise başka biri içeri girdi. 

İlk şahsın arkadaşı olduğu düşünülen ikinci kişi ise ilk şahsın baktığı 2 telefonu birden cebine attı. Dışarı çıkıp içeriye tekrar giren hırsız, bir tane daha telefonu çaldı ve sonra da kayıplara karıştı. Arkadaşının gittiğinden emin olan ilk kişi, dükkandan çıktı. Olayı kısa sürede fark eden dükkan sahibi ise durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, incelemenin ardından hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. 



İş yerinde 10 bin TL değerinde kayıp var 

İş yeri sahibi Yusuf Şakar: “11 senedir Avcılar’da dükkanımız var. O gün babam da buradaydı, ben doktor kontrolündeydim. Yabancı uyruklu iki kişi gelmiş ve telefonlara bakmış. Kendi selfielerini çekmiş. Sonra silmiş ve silinenlerde kalmış. Birisi babamı konuşturuyor ve birbirlerine işaret veriyorlar. Sonradan gelen Türkmenistan uyruklu kişi de 3 tane telefonu çalıyor. Bunu da 5 tane kameranın önünde yapmışlar. Bu kadar cesaretliler.” 

Yorumlar (0)