Av yasağı sona erdi, tezgâhlar şenlendi!

Denizlerde av yasağının dün itibarıyla sona ermesiyle birlikte balık tezgâhları şenlendi. Yakaladıkları palamut, hamsi ve istavritleri tezgâhta sergileyen balıkçılar, müşterileri beklemeye başladı. Vatandaşların ekim ayının başında tezgâhlara yöneleceğini tahmin ettiklerini belirten balıkçı Yıldız, "Balıkların kalitesi iyi ama hava sıcak ve masraflarımız fazla. Bu yıl hamsinin kilosu en fazla 40-50 lira civarına iner." dedi.

YAŞAM 02.09.2022, 18:53 03.09.2022, 14:32 Hakan Öksüz
Av yasağı sona erdi, tezgâhlar şenlendi!

Denizlerde av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Vatandaşların heyecanla beklediği balık dönemi başladı. Yasağın bitmesiyle denize açılan Bolu'daki balıkçılar, ilk avlarını tezgâhlara serdi. Palamut, istavrit ve hamsiye düşkün olanlar, av yasağının sona erdiği ilk günde balıkçılara akın etti. Yakaladıkları taze balıkları tezgâhta sergileyen balıkçılar, müşterilerle pazarlık dönemine başladı.

"Bu sene fiyatlar, geçen seneki kadar düşmez"

Balık sezonunun ilk gününde tezgâhlara giden vatandaşlar, dün kilosu 100 lira olan hamsiyi bugün 70 liradan satın aldı. Bir kilo palamut ise 75 liradan satışa çıktı. 

İlerleyen günlerde hamsinin kilosunun 50 liraya kadar inebileceğini kaydeden balıkçı Yıldız, "Hamsinin fiyatını bir günde 100 liradan 70 liraya düşürdük. Hamsinin kalitesi iyi. Fiyatın biraz yüksek olduğunun farkındayız. Bu sene hem havalar sıcak hem de masraflarımız fazla. Hamsinin fiyatı geçen seneki kadar düşmez. Bu yıl hamsinin kilosunun 40-50 lira olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

"Vatandaşlar ekim ayını bekliyor"

Sezonun ilk günlerinde fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşların balığa fazla ilgi göstermediğini belirten Yıldız, "Fiyatlar fazla olduğu için çok az kişi satın alıyor. Öte yandan havalar soğuyunca balığın lezzetleneceği düşüncesi de var. O nedenle ekim ya da kasım aylarını bekliyorlar. Ekim ayının başında buralar hareketlenir. Balıklar da şimdiki gibi kaliteli olursa iyi bir sezon geçiririz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)