Atatürk’ten sonra en çok onun fotoğrafı duvarlarda yer aldı

Çocukluğumuzdan beri sağlık ocaklarında ve hastane duvarlarında “Sus” işareti ile akıllara kazınan Dilek Tunca, İzmir’deki hastanede anjiyo oldu. Türk tıp dünyasında özel bir yeri olan Tunca’ya Doktorlar ve hemşireler büyük ilgi gösterdi.

YAŞAM 13.06.2020, 21:44 13.06.2020, 22:04 Hanife
Atatürk’ten sonra en çok onun fotoğrafı duvarlarda yer aldı

Herkesin hemşire olarak bildiği ve zihinlerimize hastane ve sağlık ocaklarındaki  “Sus” işareti ile zihinlerimiz e kazınan manken Dilek Tuncay, geçirdiği bir rahatsız sonrası İzmir’deki özel bir hastane tedavi edildi.



1976 yılında “Sus” işareti ile çektirdiği pozla hikâyesi başlayan Dilek Tuncay, bu pozuyla uzun yıllar boyunca Türkiye’deki ve yurt dışındaki hastanelerin duvarlarında yer aldı. Yüzünü hemen hemen herkesin tanıdı fakat adı bilinmeyen biri olan Dilek Tunca’ya anjiyo yapıldı.



Tuncay: Atatürk’ten sonra en çok benim fotoğrafım duvarlarda kaldı



Anjiyo operasyonun ardından açıklama yapan Tunca, tedavinin güzel geçtiğini belirterek doktorlar ve hemşirelerin kendisini hemen tanıdığını ve yanına gelip hatırını sorduklarını ve hastanede kaldığı süre boyunca çok iyi davrandıklarını söyledi.



Muhabirlerin, 44 yıl önce vermiş olduğu pozun sağlık kuruluşlarının duvarlarında yer alması sorulması üzerine Tunca, “sus” pozundan dolayı her zaman çok mutlu olduğunu ve hayatı boyunca en zor anlarında doktorlar ve hemşirelerin yardımına koştuğunu söyledi. Dilek Tunca yaptığı açıklamada Atatürk’ten sonra en kendi fotoğrafının duvarlarda asılı kaldığını söyledi.

Yorumlar (0)