Aşıya gidemediler, aşı onların ayağına geldi

Bitlis'te, Kovid-19 ile mücadele çerçevesinde aşılama sayısını artırmak için kurulan ekipler, bölgedeki güçlü coğrafyasında kilometrelerce kat ettikleri yolun ardından vatandaşlara ulaşabiliyor.

YAŞAM 27.04.2021, 14:00 28.04.2021, 09:32
Aşıya gidemediler, aşı onların ayağına geldi

İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kovid-19 ile mücadele kapsamında sırası gelen vatandaşlara aşı yapmak için kilometrelerce yol giderek vatandaşların adreslerine giden sağlık ekipleri, il, ilçe ve ve ücra yerlerdeki köylerde aşı çalışmalarına devam ediyor.

“Hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Aşı çalışmalarına Ramazanda da devam eden Tatvan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çalışmaları kapsamında aşıya ulaşma konusunda zorluk yaşayan vatandaşları, yatalak hastaları, telefon ya da Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı randevularını alan kişilerin evlerine gidiyor.

Bitlis'teki engebeli ve dağlık kesimlerinde köylülere ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek durumunda kalan sağlık ekipleri, bütün zorluklara rağmen vatandaşların aşılarını yapıyor bir yandan da onları sağlık kontrolünden geçiriyor.

Aşı ekibinde yer alan Dr. Oğuzhan Otlu, sağlık ekipleri olarak Ramazan ayında da aşı çalışmalarında hız kesmediklerini belirtirken şunları aktardı:

"Ülkemize bu hizmeti sunarken en önemli motivasyonumuz, mesleğimize olan bağlılığımız ve saygımızdır. Aşı sırası gelmiş olan bütün vatandaşlarımız MHRS veya 182’den randevu alarak aile hekimliğinde ya da hastanelerde rahatlıklar aşılarını olabilir. Ramazan sebebiyle iftarın ardından aşı olmak isteyenler gece 24.00 saatlerine kadar randevu alarak hastanelerde aşılarını yapabilir. Kovid-19’a karşı en önemli gücümüz aşı. Bu sebeple aşı sırası gelen vatandaşlarımızı, aşılarını yaptırmalarına ve bu mücadeleye destek vermeye çağırıyorum."

Aşı ekibinde yer alan hemşire Pınar Küçükçayır, köylerdeki aşı çalışmalarında muhtarlardan da yardım istediklerini belirtirken vatandaşları aşılayabilmek için ev ev dolaştıklarına dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Salgının sona ermesi için en büyük umudumuz aşı. Bu yüzden son kişi kalana kadar en ücra köylere bunu taşımayı sürdüreceğiz. Ramazan ayı olsa veya zorluk çeksek de bu hizmeti vatandaşımıza götürmeye devam edeceğiz. Aşıdan sonra vatandaşlarımızın Kovid-19 kurallarına, sosyal mesafeye ve maske takmaya dikkat etmelerini rica ediyorum.

Tatvan'ın Topraklı ve Kaynarca köylerinde sağlık ekipleri tarafından aşıları yapılan köylüler, sağlık ekiplerine teşekkürlerini etti.



Yorumlar (0)