Asansör boşluğuna itmişti...Karar verildi!

Üniversite öğrencisi Tuğçe Ülkü Gürbüz'ü asansör boşluğuna iterek ağır yaralanmasına yol açan fakat genç kızın şikâyetçi olmadığı araştırma görevlisi Mustafa Kafes'in tahliye edildiği öğrenildi.

YAŞAM 11.12.2019, 12:21
Asansör boşluğuna itmişti...Karar verildi!

25 Eylül Çarşamba akşamı Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Tuğçe Ülkü Gürbüz, aynı üniversitenin Sağlım Bilimleri Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan erkek arkadaşı Mustafa Kafes ile tartıştı. Tuğçe Ülkü Gürbüz, Mustafa Kafes'in itmesi sonucu asansör boşluğuna düştü.

Beyninde kanama ve omurgaları ile belinde kırıklar oluşan Gürbüz, iki defa ameliyat edildi. Gözaltına alınan Kafes ise polise verdiği ifadesinde, alkollü olduğunu ve neden tartıştıklarını hatırlamadığını ifade etti. Kafes, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hastanede tedavisi süren Tuğçe Ülkü Gürbüz, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine polise ifade verdi.

Gürbüz, hastane odasında alınan ifadesinde, Mustafa Kafes ile sevgili olduklarını belirterek, "Olay gecesi Mustafa ile alkol aldık. Evden çıktıktan sonra neden tartıştık hatırlamıyorum. Bu konuda kimseden davacı ve şikâyetçi değilim." diye konuştu.

Tahliye edildiği öğrenildi 

Olaya ilişkin savcılık soruşturması devam ederken, Mustafa Kafes'in dosya üzerinden yapılan inceleme neticesinde yaklaşık bir ay önce tahliye edildiği öğrenildi. 

Kafes'in gözaltına alınmasının ardından yapılan testlerde, olay anında uyuşturucu kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine Kafes hakkında "uyuşturucu kullanmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

Diğer yandan, Mustafa Kafes'in görevli olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından başlatılan idari soruşturma dâhilinde açığa alındığı bildirildi. 

Yorumlar (0)