Çin’e kiraz ihracatı artıyor!

Ticaret Bakanlığı’nın ihracatta pazar ve ürün çeşitliliğini artırma amaçlı hedefine binaen yaptığı çalışmalar netice buldu. Çin’e kiraz ihracatının önündeki engellerin kalkmasıyla ihracat rakamları büyük bir oranda yükselecek.

TARIM 11.12.2019, 12:11 11.12.2019, 12:28
Çin’e kiraz ihracatı artıyor!

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından edindiği bilgiye göre, dış ticaret pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için yürütülen faaliyetler neticesinde Doğu Asya ülkelerine satışı yapılamayan bazı tarım ürünleri için ürün geliştirme yöntemleri kullanıldı.

Çin’e kiraz ihracatı başlıyor!

Çin’e kiraz ihracatının yapılmasının başlamasına yönelik çalışma faaliyetlerinin kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının girişimiyle "Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü"nün şartlarının gereği yerine getirilince ihracının da önü açılmış oldu.

Çinli otoriteler zirai ilaç kullanımına izin verdi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin ile yaptığı temaslarda bu konunun üzerinde durdu. Çin pazarında payını artırabilmek için, ihracatın önündeki engelleri kaldırmak üzere kirazda depolama ömrünü uzatmaya yarayan fümigasyon yöntemi de kullanılacak. (Fümigasyon: böcek, mantar, bakteri gibi zararlı etkenleri belirli bir ısı ve miktarda gaz halinde kimyasallarla ortadan kaldırma yöntemi)

Çin’e 884,2 ton ürün gönderildi!

Böylece 2019 yılı kiraz ihracatı sezonunda Çin’e 884,2 ton ürün gönderilerek 3,3 milyon dolar gelir elde edildi. Son gelişmelerle bu miktarın büyük oranda artması bekleniyor.

Yorumlar (0)