Arabasını satarak büyüttüğü orman, mahalleye nefes oldu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan arazisine, hayatını kaybetmeden önce arabasını satarak 5 bine yakın sedir fidanı diken İbrahim Kaya, bozkırın ortasında büyütmüş olduğu ormanı, çocuklarına ve mahallesine miras bıraktı.  

YAŞAM 06.09.2021, 17:10 07.09.2021, 11:10
Arabasını satarak büyüttüğü orman, mahalleye nefes oldu

Seyitgazi ilçesi yaşayan İbrahim Kaya, 2012’de meydana gelen kaza sonucunda hayatını kaybetti.

Yakınları tarafından ağaca ve doğaya düşkünlüğüyle bilinen Kaya, kendi imkânlarıyla 25 dönümlük arazisine, 13 sene önce sedir fidanları dikti. 5 bine yakın fidan diken Kaya, bozkırın ortasındaki aileesine ve mahallesine bir orman miras bıraktı. 5 metre uzunluğuna yaklaşan sedir ağaçları, artık mahalleye nefes oluyor. Stres atmak isteyen mahalle sakinleri ormana gidiyor. 

“Fidan almak için paraya ihtiyacı olduğunda arabasını sattı” 

Babasının, çocukları ve torunları gibi fidanları sevdiğini belirten Ummuhan Korkmaz, şunları söyledi:

“Babamızla gurur duyuyoruz. O yeşilliği ve fidanı çok severdi. Sürekli fidanlarla uğraşırdı. Parası olmasa bile elindeki parayla fidan alır ve dikerdi. Ağaç onun hayaliydi, hayatını kaybetmeden önce bir arazimiz daha vardı. Oraya da fidan dikeceğim, çocuklarıma veya torunlarıma kalsın diyordu hep. Fidan almak için para yetmediğinde gitti arabasını sattı. Tüm parasını fidana harcardı. Buraya girdiğimizde cennette hissediyoruz. Bütün kırgınlığımız, yorgunluğumuz geçiyor. Torunları da seviyor fakat babam gibi dikemiyorlar. Babam hastanede yatarken diktiği fidanları sulamamızı istiyordu. ‘Fidanlarıma iyi bakın’ diyordu. 8 torunu vardı, onları sevdiği gibi fidanlarını seviyordu” 

“İçinde gezdiğimizde hem mutluluk hem huzur veriyor” 

Ağaç sevgisini mahalleye dedesinin aşıladığını ifade eden İbrahim Kaya’nın torunu Zeki Korkmaz, şunları aktardı:

“2008’in Kasım ayında dedem, bu ormanı kendi imkânlarıyla yaptı. Maddi manevi tüm desteğini sağladı. Biz dedemle beraber yaklaşık 5 yıl buranın sulamasını gerçekleştirdik. Ardından zaten su istemedi. Seneler geçtikçe sedir ağaçları da büyüdü. Mahallenin içinde harika bir görüntü oluşturdu. Bir armağan, miras oldu. Haftada birkaç defa buraya geliyoruz, içinde gezdiğimizde hem mutluluk veriyor hem de huzur. 25 dönümlük arazide dedemin diktiği yalnızca 5-10 tane fidan kurudu, diğerleri sağlam kaldı. Boyları da neredeyse 4-5 metreye ulaştı. Mahalledekiler de çok memnun. Birisi fidan dikeceği zaman dedemi de hep götürürdü. Dedemin diktiği fidan tutardı” 

Yorumlar (0)