Antalya’da tur minibüsü tıra çarptı: 2 kişi öldü, 6’sı ağır 10 turist yaralandı

Kaza Antalya’nın Alanya ilçesinde meydana geldi. Havalimanına turist kafilesi götüren bir tur minibüsü, trafik ışıklarında bekleyen tıra arkadan çarptı. Kazada minibüs şoförü ile Ukraynalı tur rehberi hayatını kaybederken Kazakistanlı 12 turistten 6’sı ağır 10 kişi yaralandı.

YAŞAM 30.07.2023, 09:22 30.07.2023, 12:57
Antalya’da tur minibüsü tıra çarptı: 2 kişi öldü, 6’sı ağır 10 turist yaralandı

Kaza, Alanya-Manavgat D-400 karayolunda sabah saatlerine yakın bir sırada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat’a doğru giden Mevlüt Otuzoğlu’nun yönetimindeki 07 K 0848 plakalı bir tur minibüsü, ışıklarda durmakta olan Ümit Pardı yönetimindeki 34 AHB 093 dorse plakalı tıra arkadan çarptı.

Kazada, tur minibüsünün ön kısmı tırın altına girerek hurdaya döndü. Yaşanan kazada, minibüs şoförü Mevlüt Otuzoğlu (48) ile ön koltukta oturan Ukraynalı rehber Diana Volutska (26) araç içerisinde sıkışarak can verdi. Antalya Havalimanına gitmek için minibüste yolculuk yapan Kazakistan uyruklu 12 turistten ise 6’sı ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine kazanın yaşandığı bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma, trafik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar, 112 sağlık ekiplerinin kaza yerindeki ilk müdahalesinin ardından Alanya ve Manavgat’ta bulunan hastanelere gönderildi.

Turistler, havalimanına gidiyordu

Kazayı duyduktan sonra olay yerine gelen bir başka tur minibüsü şoförü, kaza yapan Mevlüt Otuzoğlu’nun kimliğini teşhis ettikten sonra, gece 24.00’da Antalya Havalimanı’ndan birlikte yola çıktıklarını, saat 02.00’ye kadar yolcuları otellerine dağıttıklarını, sonra da aracı temizlediğini ve 05.00 sıralarında yeniden otellerden yolcu alarak Antalya Havalimanına gitmekte olduğunu ifade etti.

Yaralı turist, çantası olmadan ambulansa binmedi!

Öte yandan, 9 yaralı ambulanslar ile hastanelere sevk edilirken, başından yaralanan ve devamlı kan akan Kazak bir turist, sağlık ekipleri ile diğer tüm görevlilerin çabalarına rağmen ambulansa binerek hastaneye götürülmeyi kabul etmedi. Kaza yerinde oturan ve sağlık ekiplerinin burada müdahale ettiği Kazak turist, yaklaşık 30 dakika sonra ekiplerin çabasıyla yanında bulunan ve kazayı yara almadan atlatan oğlu ve kızının çantalarıyla jandarma aracına alınmasının ardından ambulansa binmeyi ve hastaneye gitmeyi kabul etti.

Yorumlar (0)