Antalya'da kamyon sürücüsü araç konvoyunu görünce kamyonu yan yatırdı

Antalya'da freni boşalan bir kamyon, önünde araç konvoyunu görünce bir faciaya sebep olmamak amacıyla kamyonun direksiyonunu kırarak aracı yan yatırdı. Olay sonucu 4 araç hurdaya dönerken, kamyon sürücüsü ile yanındaki eşi ve diğer araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı.

YAŞAM 05.07.2021, 09:08
Antalya'da kamyon sürücüsü araç konvoyunu görünce kamyonu yan yatırdı

Kaza, Korkuteli-Antalya Karayolu Cehennem Deresi mevkiinde geceleyin meydana geldi. Elde edilen bilgilere göre eşiyle beraber Antalya yönüne giden sebze nakliyecisi Servet Günhan'ın yönetimindeki bir kamyonun seyir esnasında freni boşaldı. Trafikten dolayı yavaş ilerleyen araç konvoyunu gören Günhan önce kornaya basmaya başladı. Ardından araçlara yaklaşınca direksiyonu kırıp kamyonu yan yatırdı. 

Kamyon sürücüsü ve eşiyle 3 kişi yaralandı

Sürüklenmiş olan kamyon 4 araca çarpmasının ardından yan bir şekilde yolda durdu. Diğer sürücülerin ihbarının ardından olay yerine jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın ardından kamyon sürücüsü Günhan ve yanında bulunan eşiyle diğer araçlardaki 3 kişi yara aldı. Çevredekilerin yardımıyla yaralılar araçlardan çıkartılırken, kısa bir süre içerisinde olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kazanın şokundaki yaralı Günhan ve eşiyse yakınlarına ait bir araçla tedavilerinin devamı için hastaneye götürüldü.

"Çarpmamak amacıyla kamyonu yan bir şekilde yatırmış"

Kamyon şoförünün arkadaşı olan Fikret Şahin, "Konvoydan ötürü sıkışan trafik yoğunluğuna çarpmamak amacıyla kamyonu yan yatırmış. Yanında eşi de bulunuyordu. Ağır bir yaralı olduğu ifade ediliyor ama inşallah kurtulur. Üzüldüler. Can sonuçta." dedi.

Kamyonun yolu kapatması sebebiyle trafik uzun bir süre kitlenirken, polis ekipleri orta bariyerleri kaldırıp bir süre trafiği karşı şeritten verdirdi. 

Kazaya dair başlatılmış olan inceleme ise devam ediyor.

Yorumlar (0)