Alıcısı yok: 1700 yıllık kilise, sahipsiz kaldı!

Mardin’de yaklaşık 7 aydır alıcı bulamayan ve yaklaşık 1700 yıllık olan kilise, dikkat çekiyor. Artuklu ilçesinde bulunan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, 7 milyon 250 bin liralık bir fiyatla satışa sunuldu.

YAŞAM 22.03.2021, 15:31 23.03.2021, 11:45
Alıcısı yok: 1700 yıllık kilise, sahipsiz kaldı!

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı ve Teker Mahallesi’ndeki, Akın sokakta bulunan  eski bir kilise, atıl bir şekilde duruyor. Sahibi tarafından satışa çıkarılan kilise ile, 7 aydır kimse ilgilenmiyor. Yaklaşık 1700 yıllık olduğu düşünülen ve 7 milyon 250 bin liralık fiyat biçilen kilise, sahibi olan Murat Tekcan tarafından satılıyor.

2 tünel ve 3 mezar bulunuyor

Tarihi bir kilise olan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kültür varlığı olarak da tescilledi. Kilisede özellikle 2 farklı tünel ve 3 tane de din adamının mezarının yer alması dikkat çekiyor. Uzun zamandır kilise olarak kullanılan ve ibadete kapalı olan kilisenin tünellerinin birinin Deyrul Zafaran Manastırı’na, diğerinin de kaleye gittiği söyleniyor.

169 ülkeye satış ilanı verildi

110 metrekarelik bir alana sahip olan kilisede, vaftiz yeri de bulunuyor. Ermenilerin, Yahudilerin ve Süryanilerin zamanında burada ibadet ettiğini belirten Murat Tekcan, kilisenin Yahudi sinagogu haline geldiğin ve yüzyıllar sonra terk edilince marangoz atölyesi olarak biçim değiştirdiğini belirtti. Bir çok alıcının aradığını ve değerinin altında değer biçtiğini belirten Tekcan, Uluslararası bir şirket aracılığıyla yaklaşık 160 ülkeye ilan verildiğini de belirtti.

Yorumlar (0)